Πρωτότυπες προτάσεις για να αναβαθμίσω την διακόσμηση του σπιτιού μου

Από την Κατερίνα Μαραγκού

Πως θα σας φαινόταν ένα κηροπήγιο με βάση μια παλιά λάμπα;

Μπορεί να ακούγεται λίγο παράξενο, αλλά πραγματικά ο βασιλιάς του ρετρό, Sergio Silva, αν και είναι ένας βιομηχανικός σχεδιαστής κατάφερε να μετατρέψει μια παραδοσιακή λάμπα σε ένα μοντέρνο κηροπήγιο.

Έδωσε λοιπόν νέα ζωή σε ένα παλιό αντικείμενο και μάλιστα το πουλάει και αρκετά ακριβά αποδεικνύοντας μας έτσι ότι δεν πρέπει να πετάμε τίποτα.

Αυτά τα κομψά λοιπόν κηροπήγια που σπάνια τα βλέπετε σε ένα σπίτι θα σας κοστίσουν μέχρι $ 650 το ένα ζευγάρι.

Αντί να τις αγοράσετε, καλύτερα να τις φτιάξετε. Με ένα αιχμηρό αντικείμενο και χωρίς να σπάσετε το γυαλί, ξεκολλήστε το πάνω μεταλλικό μέρος της λάμπας. Στη συνέχεια, με ένα πολύ λεπτό τρυπάνι ή οποιοδήποτε αιχμηρό αντικείμενο, ανοίξτε στο κέντρο του μια τρύπα από την οποία να χωράει να περάσει το φυτίλι. Γεμίστε την λάμπα με φωτιστικό παραφινέλαιο, ξανά βάλτε το μεταλλικό της μέρος μαζί με το φιτίλι στην θέση του και με στην συνέχεια με κόλλα και θερμοκολλητικό πιστόλι σταθεροποιήστε την λάμπα πάνω σε μια βάση ξύλινη ή μεταλλική.Εάν δεν διαθέτετε θερμοκολλητικό πιστόλι, τότε δοκιμάστε να τοποθετήσετε την λάμπα σας σε μια μικρή θήκη για ρεσώ και να δείτε που θα σταθεροποιηθεί.