Χρειάζομαι το δικό μου γυμναστήριο

Από την Κατερίνα Μαραγκού

Σίγουρα είναι υπέροχο μετά από μια δύσκολη ημέρα να βουλιάζετε στον καναπέ του σαλονιού σας και να παρακολουθείτε την αγαπημένη σας σειρά/ταινία τρώγοντας πίτσα. Δεν σας έχω καλά νέα. Πρέπει να αλλάξετε συνήθειες.

Εφόσον είναι αρκετές οι ημέρες της εβδομάδας που επιλέγετε να μείνετε στο σπίτι μήπως έφτασε η ώρα να φτιάξετε το προσωπικό σας γυμναστήριο στο δικό σας χώρο; Μετά από μια τέτοια απόφαση  δεν θα έχετε δικαιολογία για να μην γυμνάζεστε. Επίσης θα σκέφτεστε τα χρήματα που σας κόστισαν τα μηχανήματα και δεν θα σας περνάει από το μυαλό να μην κάνετε γυμναστική.

Τα μηχανήματα που θα χρειαστείτε δεν είναι πολλά αλλά είναι όλα αποτελεσματικά. Το βασικότερο από όλα είναι ο διάδρομος. Ένα μηχάνημα που σας βοηθάει να βελτιώσετε την φυσική σας κατάσταση και να κάψετε το περιττό λίπος που έχετε στο σώμα σας. Η τιμή των ηλεκτρικών διαδρόμων είναι συνήθως λίγο τσουχτερή αλλά τα αξίζουν τα λεφτά τους. Βέβαια μην ξεχνάτε ότι έχετε και την επιλογή να αγοράσετε μεταχειρισμένο. Θυμηθείτε, ότι ο διάδρομος που θα αγοράσετε, θα πρέπει να έχει πλατφόρμα με πλάτος 45 εκατοστά  και μήκος 132 εκατοστά  ενώ θα πρέπει να διαθέτει και μηχανισμό κραδασμών, ώστε να μην υπάρχει κίνδυνος για τραυματισμό στα πόδια σας. Μην σας τρομάζει το μέγεθος, υπάρχουν και πτυσσόμενοι διάδρομοι στην αγορά, τους οποίους μπορείτε να βολέψετε και σε ένα μικρό δωμάτιο.

Ποδήλατο 

Αν θέλετε κάτι πιο οικονομικό αγοράστε ποδήλατο. Είναι και φθηνότερο και μικρότερο σε μέγεθος οπότε θα το τακτοποιήσετε με μεγαλύτερη ευκολία σε κάποιο δωμάτιο του σπιτιού σας. Ποδήλατα υπάρχουν πολλών ειδών, τα βασικά όμως είναι δύο το όρθιο ποδήλατο και το ποδήλατο δαπέδου.

Ένα καλό ποδήλατο έχει την δυνατότητα να αυξάνει σταδιακά την ένταση ενώ διαθέτει ηλεκτρονικά όργανα που μετρούν απώλεια θερμίδων και καρδιακούς παλμούς. Αν τώρα το ποδήλατο διαθέτει και βραχίονες ακόμα καλύτερα γιατί θα γυμνάζεται και την πλάτη σας.

Ελλειπτικό

Το ελλειπτικό είναι τρία… σε ένα. Διάδρομος, ποδήλατο και stepper. Για να τα καταφέρετε με το συγκεκριμένο μηχάνημα θα πρέπει να διαθέτετε μεγάλη αντοχή γιατί είναι ένα μηχάνημα φιλικό για τις αρθρώσεις αλλά πολύ κουραστικό. Βέβαια είναι πολύ αποτελεσματικό και για την φυσική σας κατάσταση αλλά και για την απώλεια βάρους.

Βαράκια

Μια οικονομική και εύκολη λύση είναι τα βαράκια. Για να γυμναστείτε όμως μόνοι στο σπίτι σας με βαράκια θα πρέπει να σας έχει βγάλει ένα πρόγραμμα επαγγελματίας γυμναστής. Επίσης δεν πρέπει να το παρακάνετε με τα κιλά γιατί μπορεί να έχετε ατυχήματα.