Κηφισιά: Οι αφίξεις που μας ενδιαφέρουν

Μπορεί να μην αποτελεί το επίκεντρο του party, η Κηφισιά όμως πάντα θα απασχολεί και θα μας μαγνητίζει.

Και ο λόγος δεν είναι άλλος από τις ίδιες τις επιχειρήσεις της περιοχής οι οποίες μπορεί να μην απευθύνονται σε party animals, ούτε καν σε εκείνους που θέλουν να χαλαρώσουν εντελώς, ενδιαφέρει όμως απόλυτα όσους επιμένουν σε ένα κομψό lifestyle, όσους αγαπούν το καλό φαγητό και όσους ψάχνουν αυτό το κάτι παραπάνω σε όλους τους τομείς διασκέδασης.

Οι αφίξεις, ανακατατάξεις ή αλλαγές τη χρονιά που πέρασε ήταν περισσότερες από 30 (κι όμως!). Υπάρχουν όμως και ορισμένες -οι πιο πρόσφατες- τις οποίες ίσως και να μην γνωρίζετε, αλλά που σίγουρα αξίζει να τις έχετε, έστω και ακουστά.

New entries:

Menoo: Λανσάρεται ως all day coffee deli & more σημείο και αυτό ακριβώς είναι. Η μέρα εδώ ξεκινά με χειροποίητα γλυκά και αχνιστό καφέ, συνεχίζεται με ελαφριές σαλάτες και χορταστικές κις, ενώ όσο η ώρα προχωρά τα κρασιά συνοδεία αλλαντικών και τυριών, αλλά και οι αρκετές επιλογές σε κυρίως πιάτα έχουν την τιμητική τους. Στα highlights ο χώρος του delicatessen φυσικά, με τη μεγάλη ποικιλία σε γλυκούς και αλμυρούς πειρασμούς εμπνευσμένων από Ελλάδα και Ιταλία. (Λεωφ. Κηφισίας 310)

Ue Sapori Italiani: Μοντέρνο pizza bar σε ένα από τα κεντρικότερα σημεία της Κηφισιάς που προσφέρει από σαλάτες και panini μέχρι ιταλικά ορεκτικά και πίτσες ακόμη και με το κομμάτι. (Κασσαβέτη & Λεβίδου 1)

Sweet Habit: Κουλουράκια που φτιάχτηκαν μόλις τώρα (μυρίζει άλλωστε όλο το μαγαζί) και μια ατμόσφαιρα μοντέρνου εξοχικού, συνοδεία καφέ. Μια από τις πιο αξιοσημείωτες φετινές αφίξεις, ιδανική για χαλάρωση όλες τις ώρες. (Ελαιών & ρόδων 1, Ν. Κηφισιά)

Du Priest: Η Bar Academy αποκτά και στην Κηφισιά το δικό της cocktail spot, σε ένα μοντέρνο χώρο με old school πινελιές. Πολύ καλή επιλογή που δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τα μπαράκια του κέντρου.

Μετακινήσεις:

- Το γνωστό ινδικό εστιατόριο Jaipur μεταφέρθηκε από το Μαρούσι στη διασταύρωση Δροσίνη 3 & Κηφισίας.

- Το Concept Cafe που εδώ και χρόνια έχει φανατικούς θαμώνες στο εμπορικό της Αίγλης, πλέον σερβίρει και στον πεζόδρομο της Κολοκοτρώνη.

Έρχονται:

- Με fusion διάθεση που θα υπόσχεται να πάει το contemporary στιλ της κουζίνας σε άλλη διάσταση για τα Αθηναϊκά δεδομένα, περιμένουμε πώς και πώς το Koon, στον ιστορικό χώρο του Piazza Mela, στην καρδιά της Κηφισιάς.

Sea Satin έρχεται μετά τη Μύκονο και το Κολωνάκι και στο Κεφαλάρι, στο χώρο των πρώην Applebees.

- Οι λάτρεις του καφέ και της jazz έχουν ακόμη ένα λόγο να φτάσουν σύντομα ως την Κηφισιά και να αναζητήσουν το νέο αδελφάκι του Petite Fleur που θα στεγάζεται επί της Αγ. Δημητρίου.