Τι γίνεται εκεί στη Νέα Ερυθραία;

Στην αρχή ήταν το Low Bar που έφερε τη Νέα Ερυθραία στη λίστα των νυχτερινών επιλογών μας για κάτι διαφορετικό. Από τον Ιούνιο όμως και μετά, έχεις καμιά δεκαριά ακόμα επιλογές στην ίδια πλατεία.

Βασικά… δεν είναι καν πλατεία. Ανεβαίνεις την Κηφισίας, διασχίζεις τη Χαριλάου Τρικούπη, ακολουθείς ταμπέλες προς Νέα Ερυθραία, βρίσκεις την Alpha Bank, στρίβεις και παρκάρεις όπου βρεις.

Από εκεί και πέρα δεν θα δυσκολευτείς και πολύ. Οι μουσικές ακούγονται, ο κόσμος πυκνώνει, τα βήματα οδηγούν εκεί, πίσω από το Mucca με τα τέλεια παγωτά, και το βράδυ σου κάπως έτσι ξεκινά.

Για να ξεκαθαρίσουμε κάτι: Εδώ δεν θα βρεις κάτι extreme ως επιλογή. Θα έρθεις καθαρά και μόνο για να χορέψεις, να ακούσεις μουσική (κυρίως mainstream και δυνατή σε ένταση), να δεις και να σε δουν...

Κατά τα άλλα, προετοιμάσου για:

Έναν ανοιχτό χώρο (με σόμπες πλέον) περικυκλωμένο από κτήρια και γύρω του πολλές επιλογές σε μιρκοσκοπικά μαγαζιά.

Κοινή μουσική (κάτι που το βρήκα εξαιρετικό και το έχω συναντήσει μόνο στα μπαράκια του Χρηστού τα καλοκαίρια στην Ικαρία). Εντάξει, δεν διαρκεί πολύ, αλλά ώς τη μία το βράδυ (max) θα ακούς τα ίδια. Αν και να σου πω την αλήθεια, η μουσική είναι αρκετά προσεγμένη (ως προς την ποιότητα του ήχου, πάντα) ώστε αν καθίσεις έξω, δεν έχει όση βαβούρα φαντάζεσαι από τα γύρω μαγαζιά, ενώ όσο πιο κοντά στην είσοδο καθίσεις τόσο πιο έντονα θα ακούγεται η μουσική του μαγαζιού που έχεις επιλέξει.

Γενικά όλο το concept είναι αρκετά καλοκαιρινό. Τόσο που με το που το αντίκρισα ήταν λες και μεταφέρθηκα κατευθείαν στο λιμάνι της Νάουσας της Πάρου.

Low Bar


To Low Bar ίναι το πρώτο μαγαζί που άνοιξε εδώ. Έχει (ακόμα) καλά cocktails και ωραίο κόσμο.

Mini Bar


Σίγουρα ξεχωρίζει ως διακόσμηση. Ο συνδυασμός bourlesque και ροκ του Mini Bar κάνει τη διαφορά.

Mooky


Για πολύ καλά cocktails θα έρθεις στο Mooky. Ως head bartender θα συναντήσεις τον Χρήστο Αξαρλή που ειδικά για τη νέα σεζόν προτείνει cocktails με παλαιωμένο ρούμι ή brandy και γενικότερα συστήνει μια ρετρό διάθεση μέσα από τις μείξεις του.

Hole


Το Hole είναι το “αφτεράδικο” της πιάτσας και ο κόσμος εδώ κυρίως έρχεται μετά τις 4 το πρωί και ακούει ελληνικά μέχρι όσο πάει.

Puerto


Το Puerto είναι αυτό που –για κάποιο λόγο- φωσφορίζει με μπλε και ροζ χρώματα.

We live


Το We Live μου άρεσε γιατί έχει μια πιο industrial λογική στη διακόσμηση αλλά σου δίνει και τη δυνατότητα να τσιμπήσεις μικρά, ιταλικά πιάτα όποια ώρα θες. Άλλωστε, ποιος θα 'λεγε όχι σε μια pizza στις 6 το πρωί;

Ακόμα

  • Το Nisi είναι το “κοσμικό” μαγαζί της υπόθεσης.
  • Τα υπόλοιπα δεν μου κέντρισαν το ενδιαφέρον, ούτε για καλό ούτε για κακό, υπάρχουν όμως και επιπλέον επιλογές για να διασκεδάσεις μέχρι νωρίς το πρωί.

Και ένα tip...

Εδώ θα ακούσεις κυρίως ελληνικά. Κι αν όχι αποκλειστικά ελληνικά, ως επί το πλείστον mainstream ξένα κομμάτια.

Καλά να περάσεις!