Φιλοθέη: Να γιατί θα μας απασχολήσει πολύ…

Το Ψυχικό δείχνει κορεσμένο. Τα νότια και τα βόρεια προάστια πέφτουν για κάποιους μακριά. Στο κέντρο έχει πορείες και δακτύλιο. Λες γι’ αυτό να έχουμε τόσα νέα από τη Φιλοθέη;

Την συναντάμε κάπου ανάμεσα σε Νέα Ιωνία, Χαλάνδρι και Παλαιό Ψυχικό. Την αποκαλούν "κηπούπολη" (και είναι), και χωρίζεται στη μέση από την Καποδιστρίου που την «μοιράζει» όμορφα σε Νέα και Παλιά. Θεωρείται ένα από τα πιο προνομιούχα προάστια της πόλης μιας και βρίσκεται κοντά στο κέντρο, αλλά και σε απόσταση αναπνοής από την Κηφισίας, ενώ ταυτόχρονα είναι καταπράσινη, ήρεμη και πάντα διακριτική και elegant. Κι αν μέχρι σήμερα την προτιμούσες για καφέ στην όμορφη αυλή της Παλιάς Αγοράς, τα θεϊκά προφιτερόλ του Ανδριά, άντε και για ταινίες στον ονειρεμένο θερινό της κινηματογράφο, θυμήσου πως τα τελευταία χρόνια σε έχει απασχολήσει και για επιπλέον λόγους. Επίσης, θυμήσου πως θα συνεχίσει να σε απασχολεί και για περισσότερους…

Το spot: Sablo

Σε απασχόλησε γιατί: Ήταν το πρώτο «opening» που άκουσες να γίνεται στη Φιλοθέη έπειτα από (πάρα) πολλά χρόνια.
Το ξεχώρισες: Γιατί έχει έναν μόνιμα ηλιόλουστο χώρο στον οποίο σερβίρει τίμιες προτάσεις μεσογειακής κουζίνας που σου επέτρεπαν να το επισκέπτεσαι ακόμα και για lunch breaks ή business meetings μέσα στην ημέρα.
Highlight: Κάποια βράδια, που ήθελες να «απομονωθείς» με την παρέα σου, έκλεινες το prive μοναστηριακό τραπέζι.
Πού: Λεωφ. Καποδιστρίου & Θράκης 2, τηλ. 210 6844393

Το spot: Pane e vino

Σε απασχόλησε γιατί: Το εστιατόριο Priamo ήταν ένα από τα καλύτερα ιταλικά της Αθήνας, και έτσι από πέρυσι όπου μετονομάστηκε σε Pane e Vino, άλλαξε μόνο διακοσμητικά, αλλά κράτησε σταθερή την ποιότητα, τη φιλοσοφία της γνήσιας τρατορίας και φυσικά τον εξαιρετικό Λορέντζο στην κουζίνα.
Το ξεχώρισες: Γιατί έχει καταπληκτικά αλλαντικά, καλοβρασμένα ζυμαρικά, άψογα ψημένη ζύμη πίτσας και έναν ανέγρο χαρακτήρα που δεν σ’ αφήνει να βαρεθείς λεπτό.
Highlight: Ο Arsa Lorenzo είναι ένας από τους παλαιότερους Ιταλούς εστιάτορες στην Ελλάδα και το πρώτο του εγχείρημα ήταν το 1982 στη Σίφνο.
Πού: Λεωφ. Καποδιστρίου 74, τηλ. 210 6842099

Το spot: Pasional

Σε απασχόλησε γιατί: Εδώ έρχεσαι για ορισμένες από τις καλύτερες προτάσεις σε κρέας της Αθήνας και μάλιστα τις δοκιμάζεις σε έναν κατακόκκινο, γεμάτο πάθος χώρο.
Το ξεχώρισες: Γιατί η κουζίνα της Αργεντινής πάντα σε ιντριγκάρει με τα ζουμερά της rib-eye, τους σπόρους κινόα και τα χειροποίητα chorizo λουκάνικά της και εδώ βρήκες έναν τρόπο να τα απολαμβάνεις στην αρτιότερη εκδοχή τους.
Highlight: Το dulce de leche στο τέλος. Το χαρακτηριστικό αργεντίνικο, κρεμώδες και γεμάτο καραμέλα επιδόρπιο, εδώ σερβίρεται σίγουρα στην καλύτερη εκδοχή που θα έχεις δοκιμάσει στην πόλη.
Το update: Από Σεπτέμβρη λειτουργεί για πρώτη φορά και μεσημέρια και μας δίνει τη δυνατότητα με €15 να απολαύσουμε ένα από τα πέντε ορεκτικά ή σαλάτα, ένα κυρίως ή το πιάτο ημέρας και ένα από τα 4 γλυκά.
Πού: Καποδιστρίου 64, τηλ. 210 6800200

Το ΝΕΟ spot: Σπίτι neat, eat & café

 

Μας απασχολεί γιατί: Ενισχύει την πιάτσα της Φιλοθέης με ένα πιο νεανικό spot το οποίο έχει ατμόσφαιρα "σπιτιού", διακοσμητικό concept μπακάλικου, open κουζίνα για να έχει ακόμη περισσότερο ενδιαφέρον και πολύ απλά ξύλινα τραπέζια για να μας κάνουν να νιώθουμε πιο cozy.
Το ξεχωρίζουμε: Γιατί δεν υπόσχεται να κάνει τη διαφορά, αντίθετα προσφέρει τίμιες προτάσεις σε burger, φρέσκα τορτελίνι, δροσερές σαλάτες και άλλες νόστιμες επιλογές μεσογειακής κουζίνας.
Highlight: Οι τιμές του είναι εξαιρετικά προσιτές, με την ταλιάτα (το ακριβότερο πιάτο του καταλόγου) να φτάνει μόλις τα €14. 
Πού: Καποδιστρίου 42, τηλ. 210 6850950