Πριν & μετά το μετρό της Δάφνης

Πόσες φορές δεν έχει τύχει να κατεβείτε ή να περάσετε από το Μετρό της Δάφνης; Την επόμενη φορά... ξανασκεφτείτε τις επιλογές σας

Η Δάφνη μπορεί να αποτελεί μία από τις μικρότερες περιοχές της Αττικής, είναι όμως μία από τις πρώτες που συνδέθηκε με το μετρό. Σημεία αναφορά της, οι δύο πλατείες, Έλλης και Καλογήρων, ενώ ο συχνότερος λόγος για να βρεθεί κανείς εδώ είναι η επιβίβαση ή αποβίβαση από το μετρό.

Υπάρχουν ωστόσο και αρκετές, ενδιαφέρουσες επιλογές για around εμπειρίες:

Για καφέ: Το Sub Cafe βρίσκεται λίγα μόλις μέτρα από την έξοδο του Μετρό και ξεχωρίζει χάρη στη νοσταλγική του ατμόσφαιρα με τις αφίσες του παλιού, καλού, ελληνικού κινηματογράφου που κυριαρχούν στη διακόσμησή του. (Πίσσα 91)

Για ρακομελο-κατάνυξη: Μια περιοχή με αέρα παλιάς γειτονιάς όπως είναι η Δάφνη, δεν θα μπορούσε παρά να έχει και ένα αντίστοιχο spot για χαλάρωση και παρεϊστικες στιγμές όλη την ημέρα. Οι Σοινουσίες, είναι ένα μουσικό “οινορακομελιό” που λειτουργεί καθημερινά από τις 9 το πρωί με καφέδες, ενώ αργότερα σειρά έχουν οι μεζέδες, οι ρακές και φυσικά η μουσική. (Αγ. Βαρβάρας & Λακεδαιμονίας 2)

Για... folklor καταστάσεις: Σου έλειψε το χωριό και το φαγητό στη λαδόκολλα της ταβέρνας; Η Λαδόκολλα εδώ και χρόνια φροντίζει να σου φέρνει στο νου ανάλογες εικόνες με προσιτές τιμές στο φαγητό και μεζέδες στα κάρβουνα που δεν σερβίρονται στο πιάτο. (Πλ. Καλογήρων)

Για σινεφίλ στιγμές χαλάρωσης: Το Cine Δάφνη αποτελεί έναν από τους κινηματογράφους – ορόσημο της πόλης. Αν αγαπάς λοιπόν το παλιό σινεμά γειτονιάς μπορείς να το αναζητήσεις. Άλλωστε βρίσκεται πάνω σε έναν αρκετά κεντρικό δρόμο για να μην χρειαστεί να ψάξεις και πολύ. (Ηλία Ηλιού 28)