Πριν & μετά το Παλλάς

Από Χατζή και Μαρινέλλα, μέχρι Πάριο, Chicago και πολλές ακόμη εξαιρετικές παραγωγές, όλα οδηγούν σε ένα συμπέρασμα: Φέτος θα βρεθούμε αρκετές φορές στον αριθμό 5 της Βουκουρεστίου.

Και να πώς θα περάσουμε την ώρα μας πριν και μετά.

Για Shopping

Τι να πρωτοπείς για την αθηναϊκή “gold street”; Από Louis Vuitton και Dior, μέχρι Prada, Hermes, Ralph Lauren, Tod’s και ό, τι άλλο “φανταχτερό” μπορείς να φανταστείς, θα τα βρεις εδώ να κάνουν την καλύτερη παρέα με τα πιο δυνατά ονόματα στο χώρο του κοσμήματος.
Πού: Πεζόδρομος Βουκουρεστίου

Για μια… λιγούρα

Δίνουμε ραντεβού στην πεντανόστιμη παριζιάνικη boulangerie Paul, και δοκιμάζουμε έναν από τους 35 διαφορετικούς τύπους ψωμιού, άλλες τόσες επιλογές σε σάντουιτς με ολόφρεσκα υλικά, και φυσικά τα ασυναγώνιστα γλυκά, τις τάρτες, τα κρουασάν, τις παραδοσιακές πίτες και τις εξαιρετικές του κις.
Πού: Πανεπιστημίου 10

Για καφέ

Στο απόλυτο meeting point της περιοχής φυσικά, τη Brasserie Valaoritou, η οποία αποτελεί κλασικό σημείο συνάντησης δημοσιογράφων, πολιτικών, καλλιτεχνών και δικηγόρων που κινούνται στο κέντρο της πόλης. Από το μενού, ξεχωρίζουν οι ποικιλίες τυριών και αλλαντικών σε διάφορα μεγέθη, οι αρκετές επιλογές σε σαλάτες και ορεκτικά, οι προτάσεις του σε ζυμαρικά αλλά και τα γλυκά του.
Πού: Βαλαωρίτου 15

Για ποτό

Το cocktail bar 42 δεν είναι μόνο ένα από τα καλύτερα και πιο διακεκριμένα της Αθήνας, αλλά και ένα σημείο που απέχει λιγότερα από 300 μέτρα από την έξοδο του Παλλάς. Ο Γιάννης Σαμαράς και Χρήστος Χουσέας, σε συστήνουν στις πιο εμπνευσμένες και άρτια εκτελεσμένες επιλογές σε cocktails σε έναν χώρο ζεστό με πρωταγωνιστή το ξύλο, και κοινό που πάντα θέλεις να σε περιτριγυρίζει.

Για φαγητό

Στο Zonar’s, χωρίς δεύτερη σκέψη. Αποτελεί ένα όνομα άμεσα συνδεδεμένο με την ιστορία το κέντρου της πόλης, αποπνέει έναν ευρωπαϊκό αέρα που λατρεύουμε και διαθέτει πιάτα για όλα τα γούστα, τις ώρες και τις ορέξεις μας. Στο τέλος, πέρασε και από το χώρο του ζαχαροπλαστείου δίπλα. Τσιμπημένες τιμές, αλλά πίστεψέ με, αξίζει τον κόπο.