Chicago: Μπορεί η Αθήνα να γίνει Broadway;

Με το θρυλικό μιούζικαλ να έρχεται στο Παλλάς, τη σκηνοθεσία να αναλαμβάνει στο Σταμάτης Φασουλής και το καστ να μοιάζει με λίστα φιναλίστ για ελληνικά Όσκαρ, όλα δείχνουν πως ναι. Ή τουλάχιστον, με το Chicago τουλάχιστον γίνεται μια καλή αρχή.

Το μιούζικαλ του 1975 που έχει μείνει στην ιστορία του αμερικάνικου αλλά και παγκόσμιου θεάτρου, ανεβαίνει στο Παλλάς από τις 27 Οκτωβρίου σε απόδοση και σκηνοθεσία του Σταμάτη Φασουλή. Τις χορογραφίες, υπογράφει ο Φωκάς Ευαγγελινός, ενώ η ενορχήστρωση είναι ένα δύσκολο έργο που έχει αναλάβει να φέρει σε πέρας ο Αλέξης Πρίφτης. Όσο για το λαμπερό καστ των ηθοποιών, σημειώνουμε τους: Σμαράγδα Καρύδη, Τάνια Τρύπη, Κωνσταντίνο Μαρκουλάκη και Αντώνη Λουδάρο, ενώ σε ρόλο έκπληξη θα δούμε και τη Μαρινέλλα.

Highlights του Chicago:

  • Πρόκειται για μια αυθεντική τζαζ ιστορία που εκτυλίσσεται την εποχή της ποτοαπαγόρευσης και συνδυάζει τον έρωτα, την κωμωδία, τη μοιχεία και το δράμα.
  • Στη διάρκειά του, θα δούμε νύξεις περί δικαιοσύνης, κρατικού φαρισαϊσμού αλλά και μίζας κάθε μορφής.
  • Το αρχικό, πρωτότυπο, μη μουσικό θεατρικό έργο γράφτηκε το 1926 από τη δημοσιογράφο της Chicago Tribune, Maurine Dallas Watkins και βασιζόταν σε δύο πραγματικές υποθέσεις δολοφονιών του 1924.
  • Το σενάριο μεταφέρθηκε στον  κινηματογράφο με τίτλο “Roxie Hart” και πρωταγωνίστρια την Ginger Rogers το 1942.
  • Ως μιούζικαλ, το είδαμε για πρώτη φορά τον Ιούνιο του 1975 στο 46th Street Theater του Broadway, όπου συμπλήρωσε 936 παραστάσεις.
  • Το 2002, το Chicago έγινε κινηματογραφική ταινία σε σκηνοθεσία Rob Marsall και απέσπασε 6 βραβεία Όσκαρ, ανάμεσα στα οποία και του καλύτερου μιούζικαλ.   

Τιμές εισιτηρίων να κυμαίνονται από €15 έως €50.

Παλλάς: Βουκουρεστίου 5, Αθήνα, τηλ. 210 3213100