Βρήκα cocktail μπύρας στην Κηφισιά

Η κυρία των Βορείων έχει ένα σημείο που λατρεύω. Είναι γνωστό ως “Πλάκα της Κηφισιάς” και μπορεί να μην έχει Ακρόπολη να την εποπτεύει από ψηλά είναι όμως πλακόστρωτη, με ωραία καφέ και πολύ πιο cozy ύφος απ’ ότι έχουμε μάθει να συναντάμε στην ευρύτερη περιοχή.

Εκεί ως πρόσφατα βρίσκαμε και το Beer Academy, πλέον όμως εδώ θα συναντάμε το Be Art στο οποίο θα ερχόμαστε για ένα συνδυασμό πραγμάτων που τουλάχιστον μπορούμε να χαρακτηρίσουμε ως ιδιαίτερα.

Στα τραπέζια του θα παραγγέλνουμε κότσι και λουκάνικα, οσομπούκο και αλλαντικά, ενώ στη λίστα του αλκοόλ θα συναντάμε κυρίως μπύρες.

Δεν είναι όμως αυτά τα στοιχεία που θα το κάνουν να ξεχωρίζει. Ο Θοδωρής Αναγνώστου, head bartender του Be Art (που ως πρόσφατα συναντούσαμε στην όμορφη ταράτσα του A for Athens στο Μοναστηράκι) εδώ έχει… άλλου είδους κέφια.

Συνδυάζει αριστοτεχνικά μπύρες με λικέρ. Μπύρες με σαμπάνια, με crème de cassis ή όπως τη ζητούν οι Γάλλοι, με λεμονάδα. Δημιουργεί cocktails με βάση τη μπύρα (περίπου 7 στον αριθμό) και προτείνει ένα αποτέλεσμα εντελώς διαφορετικό απ’ όσα έχουμε ως τώρα συνηθίσει.

Φυσικά, δεν θα απουσιάζουν και οι επιπλέον, “κλασικές” επιλογές σε cocktails, με την καλύτερη πρόταση να αποτελεί μία παραλλαγή του Zombie με 3 είδη από ρούμι, έντονη γεύση Malibu, ανανά, σιρόπι passion fruit και lime.

Όσο για τη μουσική θα είναι αποκλειστικά “μαύρη” και θα κινείται από soul και jazz μέχρι afro και reggae, ενώ φυσικά δεν θα απουσιάζουν και τα ανάλογα lives που έχουν προγραμματιστεί σε εβδομαδιαία βάση κάθε Δευτέρα το προσεχές μέλλον.

Και ένα tip: Αν όταν καθίσεις ο σερβιτόρος σου τραβήξει το τροχήλατο τραπέζι, μην τρομάξεις. Θα σου το ξαναφέρει πίσω… τσουλώντας με ό, τι νόστιμο έχεις παραγγείλει.

Τιμές: Ποτήρι draft ως 3,5 ευρώ, cocktails από 5 ευρώ, τιμή κατ’ άτομο για φαγητό από 11 ευρώ.

Ώρες λειτουργίας κουζίνας: Δευτ.-Πεμ.: Από τις 16:00, Παρ.-Σαβ.-Κυρ.: Από τις 13:00

Το Be Art παραμένει ανοιχτό καθημερινά από τις 9:30 το πρωί και για καφέ.

Δ. Κυριακού 16 & Δροσίνη, Κηφισιά