Fabrica de Vino: Στο κέντρο με… 500 ετικέτες!

Η "φάμπρικα" του κρασιού επιστρέφει ακόμη πιο δυναμικά με περισσότερες από 500 ετικέτες κρασιού και ο ιδιοκτήτης της, Νεκτάριος Κεφαλάς, μιλά για ό, τι θα... μας μεθύσει περισσότερο τη νέα σεζόν.

Μ’ αρέσει που τα wine bars έχουν ξεφύγει – για τα καλά- από τη λογική του "στημένου", που δε χρειάζεται να είσαι sommelier για να πιεις καλό κρασί και που στους χώρους τους βλέπει κόσμο κάθε status, ηλικίας και στιλ. Μ’ αρέσει επίσης που το φθινόπωρο έχει μπει για τα καλά και που σταδιακά όλο και περισσότεροι συγκεντρωνόμαστε και πάλι στο κέντρο της Αθήνας και στα πολύ καλά του bars.

Το Fabrica de Vino όμως δεν είναι ένα απλό bar. Έχει την εξειδίκευση του "wine" μέσα από τις 500 ετικέτες κρασιού που φιλοξενεί, τη social διάθεση που του προσδίδει η 17 μέτρων μπάρα του, την προσιτή ατμόσφαιρα που μας εξασφαλίζουν οι χαμηλές του τιμές, το "cool" attitude του κέντρου που… μόνο το κέντρο μπορεί να αποδώσει. Εδώ θα βρούμε σε αποκλειστικότητα ελληνικά κρασιά. Φιλοξενούνται περισσότεροι από 125 παραγωγοί από κάθε μεριά της χώρας, ενώ 85 από τις 500 ετικέτες του ανοίγουν και σε ποτήρι για τους λάτρεις του tasting.

Τα ποτήρια του γεμίζουν (και χρεώνονται) σε δύο μεγέθη: 75 και 125ml, ενώ αν πεινάσεις, μια αξιοπρεπέστατη λίστα σε tapas και pintxos, η οποία τώρα ανανεώθηκε για πολλοστή φορά μέσα στη χρονιά, σε περιμένει. Όσο για το κελάρι, όπως μπορείς να φανταστείς είναι τεράστιο. Τόσο τεράστιο που φιλοξενεί ακόμα και events 3 φορές της εβδομάδα, από lives μέχρι αφηγήσεις.

Όσο για τα φετινά highlights, σημείωσε τις τακτικές παρουσιάσεις κρασιών από μικρούς παραγωγούς απ’ όλη την Ελλάδα, καθώς και ότι φέτος στη wine list θα δούμε 25 νέες εντάξεις με εκείνες των κτημάτων Σκούρα, Παυλίδη και Λαλίκου να ξεχωρίζουν.

Τα υπόλοιπα, τα ακούμε από τον ίδιο το Νεκτάριο Κεφαλά, ιδιοκτήτη του Fabrica de Vino: - Τη φετινή σεζόν, πιστεύω πως ο κόσμος θα δείξει ιδιαίτερη προτίμηση στο Μοσχάτο Αλεξανδρείας και σε χαρμάνια chardonnay και sauvignon blanc. - Στα κόκκινα ανέκαθεν το κοινό αναζητά πιο μεστά κρασιά και έτσι είναι διατεθειμένο να πληρώσει κάτι παραπάνω για αυτά. - Από τους νέους, μικρούς παραγωγούς έχω ξεχωρίσει τον Κύαθο από τις Σέρρες, τον Παπαργυρίου από το Λαλιώτη Κορινθίας και το οινοποιείο Ολύμπια Γη στην Ολυμπία.

Τιμές κρασιού: Από €3 το ποτήρι των 150ml Ώρες λειτουργίας: Καθημερινά από τις 11:00

(Εμμ. Μπενάκη 3, Αθήνα, τηλ. 210 3214148)