Soleto: Boulangerie & more στη Γλυφάδα

Λίγο φούρνος, λίγο bar, λίγο εστιατόριο. Πρωτότυπο και crowded απ' το πρωί μέχρι το βράδυ

Η πολλά υποσχόμενη ταμπέλα της Λαοδίκης με το γεμάτο σασπένς "ερχόμαστε", που παρατηρούσαμε εδώ και δύο χρόνια, κατέβηκε, δίνοντας τη θέση της σε έναν πολλά υποσχόμενο all day χώρο, που μοσχομυρίζει φρεσκοψημένη focaccia και προτείνει εξαιρετικά cocktails. Μας αρέσει!

Αν το περιγράψεις ως "φούρνο" το αδικείς. Αν το πεις all day spot, κάτι έχεις χάσει. Δεν είναι bar, μα ούτε και τρατορία, είναι κάτι… απ’ όλα αυτά μαζί, δεμένα αρμονικά μεταξύ τους σε μια industrial αισθητική, που ήδη έχει κερδίσει το (απαιτητικό) κοινό της Γλυφάδας.

Δοκιμάζουμε αχνιστές tarte de milho και ψωμιά με σταφίδες, φρούτα ή και ολικής αλέσεως, που μόλις βγήκαν από το open, μεγάλο παρασκευαστήριο του χώρου. Αργότερα, ερχόμαστε για νόστιμη πίτσα, δημιουργικές σαλάτες και μπαγκέτες με ιταλικά υλικά, ή ακόμα και για καλοψημένα φιλέτα, ζουμερά osso buco και νόστιμες ταλιάτες, όλα δια χειρός Stefano Rossi (Πεντελικόν). Το Soleto έχει ένα έντονο άρωμα Ιταλίας στην κουζίνα. Μεταφράζεται ως «ηλιόλουστο», το συναντάμε στο χάρτη της Νότιας Ιταλίας, και πλέον ως… παράρτημα το βρίσκουμε στην ολοένα και πιο ενδιαφέρουσα Λαοδίκης της Γλυφάδας.

Τη διακόσμηση επιμελήθηκε ο Γιώργος Μέρλος, ο οποίος έφερε κάτι από Νεοϋορκέζικο industrial και το «έντυσε» με μεγάλες γυάλινες βιτρίνες γεμάτες νόστιμους πειρασμούς, και ως λεπτομέρειες χρησιμοποίησε φρέσκα λουλούδια δίνοντας στο χώρο μια νότα επιπλέον ζωντάνιας που ξεχωρίζει. Στην κεντρική σάλα, σημείο αναφοράς αποτελεί το μεγάλο bar, το οποίο επιμελείται ο ταλαντούχος Γιάννης Παυλίδης. Περιμετρικά του, urban chic περσόνες απολαμβάνουν classic και house cocktails, όλα όμως σε παραλλαγές που ήδη έχουν εντυπωσιάσει. Best seller, το Aperol Spritz, ενώ δικό τους κοινό έχουν ήδη αποκτήσει τα lemon pie martini και Εclipse (με βασιλικό, gin και λίτσι). Στα plus των cocktails πρέπει να σημειωθούν και οι ενδιαφέρουσες παραλλαγές, όπως το Negroni, που εδώ θα απολαύσουμε με Aperol και το Manhattan, το οποίο θα πιούμε με 3 διαφορετικά είδη bourbon. 

Όσο για τα highlights, σημειώνουμε τον "ευδιάθετο" εξωτερικό χώρο με τους cozy καναπέδες και τους μεγάλους πάγους που μπορούν να φιλοξενήσουν περισσότερες από μία παρέες, την προσεκτικά επιλεγμένη wine list με ελληνικές, ισπανικές και φυσικά ιταλικές ετικέτες, αλλά και την έμφαση στην πατισερί η οποία ολοκληρώνει ιδανικά το concept του μαγαζιού.

Κι αν ακόμη το τοπίο δεν είναι ξεκάθαρο, είναι πολύ απλά γιατί το Soleto στην Αθήνα είναι μοναδικό στο είδος του. Είναι boulangerie, μα είναι και εστιατόριο. Είναι cocktail bar, μα είναι και για καφέ. Είναι για το πρωί μα και το βράδυ. Είναι με απλά λόγια ένα…. dot com στοιχείο, που σαφέστατα χρειαζόταν η Γλυφάδα και που σίγουρα σπανίζει στην Αθήνα.

Ο φούρνος λειτουργεί από τις 7:00. Service: Καθημερινά από τις 8:00
Τιμή φαγητού: Από €25. Τιμή cocktail: Από €9.

(Λαοδίκης 33-35, Γλυφάδα, τηλ. 210 9680460).