Harvest: Στο Κέντρο, με παρέα

Παρουσίαση Εστιατορίου

Η επέλαση των tapas bar δείχνει να κρατάει ακόμα καλά. Το Harvest είναι η πιο πρόσφατη προσθήκη στον Ισπανικό χάρτη.

Ποιος θα περίμενε ότι στη συμβολή Ευριπίδου και Αιόλου μπορεί να συναντήσει ένα σημείο τόσο ξεχωριστό;

Τι το κάνει να ξεχωρίζει; Δεν θα σταθώ στα λίγα αλλά καλά κρασιά του με έμφαση στον αμπελώνα της Ισπανίας, πολύ απλά γιατί ως tapas & wine bar θα ήθελα να δω και επιπλέον ετικέτες.

Θα σταθώ όμως στο “παρεϊστικο” κλίμα της υπόθεσης με τα μεγάλα, ξύλινα τραπέζια που μπορεί να μοιραστεί μία ή και περισσότερες παρέες.

Ο χώρος του Harvest δεν είναι ούτε μικρός μα ούτε και μεγάλος. Διαθέτει 2-3 μεγάλα τραπέζια ενώ ο πάγκος που βγαίνουν τα πιάτα είναι open κάτι που πάντα κεντρίζει το μάτι του θαμώνα.

Η αισθητική είναι μοντέρνα, με industrial στοιχεία ενώ το ξύλο κυριαρχεί με αποτέλεσμα στο σύνολο να βγαίνει προς τα έξω μια cozy εικόνα που όμως δεν στερείται στοιχείων του “σήμερα”.

Κατά τα άλλα, στεκόμαστε φυσικά και στο φαγητό. Ένας mixed κατάλογος που σερβίρει από πλατό αλλαντικών και τυριών, αυγά ποσέ με λάδι τρούφας και jamon, μέχρι πικάντικη σούπα με μπακαλιάρο και κότσι, ή ακόμα και φιλέτο μοσχαρίσιο με αφράτο πουρέ.

Ανάμεσα στα πιάτα, εύκολα διακρίνει κανείς και άκρως ελληνικές γεύσεις όπως τα κεφτεδάκια με κόκκινη σάλτσα και πουρέ, ωστόσο δεν αποτελούν αυτά το κύριο μέρος του καταλόγου, ο οποίος μάλιστα έρχεται παρέα με το μενού ημέρας αλλά και τις επιλογές σε tapas (μεζέδες) που έρχονται σε μία ή δύο μερίδες με τιμές που δεν ξεπερνούν τα 3 ευρώ ανά πιάτο.

Στο Harvest, μπορείς να έρθεις φυσικά και για καφέ απ' το πρωί και μάλιστα να απολαύσεις αποκλειστικές ποικιλίες καφέ.

Οι τιμές για το φαγητό ανά άτομο με κρασί δεν ξεπερνούν τα 20 ευρώ

Είναι με λίγα λόγια ένα μαγαζί στο οποίο πάντα θα σκέφτομαι πως θέλω να επιστρέψω με παρέα. Να τα πούμε, να πίνουμε κρασιά και να τσιμπολογάμε για ώρες.

Kυριακή, Δευτερα Τρίτη και Τετάρτη, η κουζίνα κλείνει στις 11.00μ.μ.
Πέμπτη, Παρασκευή και Σάββατο, η κουζίνα κλείνει στις 12.30π.μ

(Αιόλου 64 & Ευριπίδου, Αθήνα, τηλ. 213 0252284)

>> Tι συμβαίνει στην πόλη; Δείτε εδώ όλες τις παρουσιάσεις για Εστιατόρια