Ψιψίνα: Νόστιμη ανανέωση, χωρίς σπιρτάδα

Δεν είναι οι ζουμερές ταλιάτες τόνου αυτές που θα λείπουν από τον Ηλία Σκουλά. Είναι η σπιρτάδα και το “κάτι παραπάνω” που όπως φαίνεται μόνο εκείνος ήξερε να προσφέρει.

Η Ψιψίνα στη Βούλα δεν είναι ένα παλιό εστιατόριο. Το αντίθετο μάλιστα, είναι αρκετά καινούριο και λειτουργεί μόλις από το καλοκαίρι. Ο σεφ της λοιπόν, αποχώρησε. Το γύρισε στο κρέας και τράβηξε προς βόρεια προάστια.

Πλέον, στην κουζίνα συναντάμε την πολύ καλή Φλωρέττα Ψημάδη, η οποία μας έχει συνηθίσει σε εξαιρετικές συνταγές στα ξακουστά Βατράχια της Σίφνου. Τι αλλάζει; Για όσους δεν είχαν πάει στην Ψιψίνα, ουσιαστικά τίποτα.

Παραμένει ένα εστιατόριο στο οποίο θα έρθεις για καλό ψάρι και θαλασσινά μα και ένα σημείο που θα επιλέξεις για ένα χαλαρό δείπνο μακριά απ’ τη φασαρία όπου θα απολαύσεις πολύ καλές μακαρονάδες με ό, τι έβγαλε η θάλασσα.

Ο κατάλογος είναι εμφανώς μικρότερος απ’ ότι του Σκουλά. Στις σελίδες του πλέον δεν υπάρχουν τα αυγά και τα σαλιγκάρια, ούτε οι “τσαχπινιές” που του άρεσε να κάνει με το σπετσοφάι του ροφού ή την καρμπονάρα με το χέλι.

Στην Ψιψίνα λοιπόν της νέας σεζόν ερχόμαστε αυστηρά για ψάρια και θαλασσινά, πάντα νόστιμα μα κυρίως πάντα σε value for money τιμές και γενναίες μερίδες. Αυτό λοιπόν, είναι καλό.

Σωκράτους 2, Πλ. Μπακογιάννη, Βούλα, τηλ. 210 8995700