Ρακή – Μεζέ: Το Καστελόριζο αλλάζει ύφος

Ρακή – μεζέ ονομάζεται πλέον το υποκατάστημα του εστιατορίου Καστελόριζο στις Τζιτζιφιές, αποκτώντας έναν πιο οικείο και οικονομικά προσιτό χαρακτήρα. Τα φρέσκα θαλασσινά παραμένουν πρώτη προτεραιότητά του, πλέον όμως τα συναντάμε σε πιο παραδοσιακές εκτελέσεις και τα συνοδεύουμε με… νέκταρ απ’ το ρακοκάζανο και αντίστοιχη μουσική.

Ο χώρος απέκτησε ύφος μοντέρνας ταβέρνας, ενώ τα διακοσμητικά highlights όπως τα φωτιστικά-σημαδούρες, τα σχοινιά και η πλεκτή κουρελού στις καρέκλες, παραπέμπει σε ψαράδικο ανοίγοντάς μας την όρεξη για θάλασσα και ότι μεζέ έχει αυτή να μας προσφέρει.

Το μενού, επιμελείται ο Νίκος Φωτιάδης, και από αυτό ξεχωρίζουμε ήδη τα σουβλάκια από τηγανιτό χταπόδι, καραμελωμένα κρεμμύδια και σάλτσα ξυδιού, τα σκορδάτα καλαμαράκια και τη μυδόσουπα.

Το πιάτο-σήμα κατατεθέν του Καστελόριζου, η κακαβιά, παραμένει, όπως και η ξακουστή πλέον σαλάτα Κασταλόριζο, ενώ εδώ μπορείς να έρθεις ακόμη και για μεζεδάκια, μιας και παραγγέλνοντας ένα καραφάκι 100ml, σου έρχεται μαζί με 4 πιατάκια με χαρακτηριστικές γεύσεις με 7ευρώ.

Αν πας με μεγάλη παρέα, ζήτησε το “μενού της παρέας” που περιλαμβάνει 8 διαφορετικά πιάτα από τον κατάλογο, τα οποία μπορείς να απολαύσεις σε απεριόριστη ποσότητα με 13ευρώ.

Λεωφ. Θησέως 334, Τζιτζιφιές, τηλ. 210 9429027)