Aleria: Πλέον ελληνικό με twist ασιατικό

Αν το μοντέρνο ελληνικό twist του "Κουζίνα Breeze Cafe" της Αγ. Παρασκευής ανήκε στο τακτικό γαστρονομικό "to do list" σου, πλέον ήρθε η στιγμή να κινηθείς πιο κεντρικά για να το αναζητήσεις. Bonus, οι λεπτομέρειες Ασίας σε πιάτα, που ποτέ ως τώρα δεν είχες φανταστεί…

Το Aleria ανέκαθεν ξεχώριζε τόσο για την κουζίνα, όσο και τη διακόσμησή του. Το ίδιο όμως συνέβαινε και με το Κουζίνα Breeze café, το οποίο ειδικά την τελευταία διετία έδειχνε να έχει για καλά κερδίσει μια θέση στις λίστες των εξόδων μας για φαγητό.

Ο Γκίκας Ξενάκης, ο ταλαντούχος και πάντα ευφάνταστος σεφ του Breeze, πλέον βρίσκεται καθημερινά στο Μεταξουργείο. Φτιάχνει σπανακόρυζο με ρύζι για σούσι, αναμειγνύει τα νιόκι πατάτας με κρέμα από Αρσενικό Νάξου, ενώνει το λαυράκι με ταμπουλέ κουνουπιδιού και βινεγκρέτ lime κάρυ, σιγομαγειρεύει την πανσέτα με πουρέ σελινόριζας, σάλτσα κόλιανδρου και πίκλες κρεμμυδιού.

Ναι, το νέο μενού του Aleria είναι από τα πιο creative της σεζόν, οι πρώτες ύλες του αγαπούν την Ελλάδα, αναδεικνύουν όμορφα τις αυθεντικές της γεύσεις, και ο Γκίκας Ξενάκης αποδεικνύεται και πάλι ένα όνομα που θα μας απασχολήσει για καιρό.

Τιμές: Από €27 το άτομο. Δευτ.-Σαβ.: 20:30-00:30 (Μεγ. Αλεξάνδρου 57, Μεταξουργείο, τηλ. 210 5222633)