Τι περιμένουμε από τα νέα fusion της Κηφισιάς;

Δύο νέες στάσεις στη fusion γαστρονομία μας έρχονται να προστεθούν στην πάντα νόστιμη Κηφισιά που μάλλον δείχνει για τα καλά αποφασισμένη να μην πτοηθεί από οποιαδήποτε ύφεση ούτε και φέτος.

Στη θέση του πρώην Qor στην Αγ. Τρύφωνος, μπορεί η φιλοσοφία του φαγητού να παραμένει fusion, ωστόσο από 27 Νοεμβρίου τίποτα άλλο δεν θυμίζει τον παλιό χώρο. Η ταμπέλα πλέον γράφει Oozora και ως λήμμα στα ελληνικά μεταφράζεται “μεγάλος ουρανός”. Στην κουζίνα συναντάμε σεφ από το Zuma της Κωνσταντινούπολης ενώ οι προτάσεις των πιάτων περιλαμβάνουν sushi και grill νοστιμιές με ενισχυμένες δόσεις Japanese κουζίνας. Σημείο αναφοράς, αποτελεί η 12μετρη μπάρα στην οποία σερβίρονται cocktails κυρίως με σάκε αλλά εν γένει και με επιπλέον fusion διαθέσεις τα οποία μάλιστα επιμελείται ο Γιάννης Σαμαράς, ενώ πίσω από το open sushi bar, θα υπάρχει Robata Grill, η ιδανικότερη τεχνική ψησίματος της Ιαπωνικής κουζίνας και μάλιστα κλειστό με 2,5 μέτρων τζάμι. Οι τιμές κυμαίνονται περίπου στα €50/άτομο, ενώ το εστιατόριο παραμένει ανοιχτό καθημερινά εκτός Δευτέρας.

Πιο κεντρικά ωστόσο, και μάλιστα σε ένα από τα κομβικότερα σημεία της Κηφησιάς, στη θέση του θρυλικού Piazza Mela, από αρχές Δεκέμβρη θα συναντάμε το Koun. Σημαίνει “καλή τύχη” και κάπως έτσι καλότυχα προμηνύεται να είναι τα βράδια στη νέα επιχειρηματική προσπάθεια του Δημήτρη Παππά, ο οποίος μετά την επιτυχία του Hama στη Γλυφάδα, πλέον συνεργάζεται με τον Ντένη Παπαγεωργίου σε ένα ακόμη Japan concept. Η contemporary fusion κουζίνα θα έχει την τιμητική της και θα είναι αυτή που θα διαφοροποιεί το Koun από οτιδήποτε αντίστοιχο έχουμε δοκιμάσει στην Ελλάδα. Το Robata grill θα κατέχει δυναμική και περίοπτη θέση καθιστώντας το Koun ακόμη πιο εξειδικευμένο στο στοιχείο του, ενώ στις θέσεις των σεφ συναντάμε τον Take από το Hama αλλά και μια νέα άφιξη από το Morimoto της Νέας Υόρκης. Σημαντικό ρόλο, θα παίζει και το μεγάλο bar γύρω από το οποίο ο Δημήτρης και ο Ντένης θα κάνουν κάτι ακόμη που ξέρουν –πολύ- καλά: socializing με τις κοσμικές παρουσίες της πόλης. Ανυπομονούμε…