Το λένε Baku. Αλλά αγαπά την Ελλάδα

Το θέμα με το The Margi είναι απλό: Έχει καταφέρει να αποβάλλει κάθε ταμπέλα “ξενοδοχείου” και να αυτονομήσει τόσο ιδιαίτερα τους επιπλέον χώρους του που έχει δεδομένη και σταθερή επιτυχία ακόμα και σε καιρούς κρίσης.

Και για να μην γενικολογώ θα περάσω κατευθείαν στην αφορμή που θα με κάνει να ξαναβρεθώ στη Βουλιαγμένη, έστω και τώρα, με παλτό.

Ο πρώην χώρος του Café Tabac αλλάζει όνομα, φιλοσοφία και όλα όσα το θύμιζαν.

Πλέον, από τις 17 Νοεμβρίου το συναντάμε… επαναστατικά ανανεωμένο ως Baku και με πιάτα που εμπνέονται από τη διεθνή κουζίνα, δείχνοντας ωστόσο την απαραίτητη και πλεονάζουσα αγάπη και στις γεύσεις και μυρωδιές της Ελλάδας.

Πρακτικά, αυτό σημαίνει πως εδώ θα έρθουμε για rib eye από angus beef με σάλτσα Bearnaise με σπιτικές πατάτες και baby salad. Θα έρθουμε για μπακαλιάρο με πουρέ πατάτας με μανιτάρια πορτσίνι και ταρτάρ παντζαριού. Θα έρθουμε για όλα όσα οραματίστηκε για το συγκεκριμένο χώρο ο chef Παναγιώτης Γιοκαλής, που επί χρόνια συναντούσαμε στο πλάι του εξαιρετικού και βραβευμένου με αστέρι Michelin, Arnaud Bignon στη Σπονδή.

Όσο για τα extras, δεν πρέπει να παραλείψω την –και πάλι- ιδιαίτερη διακόσμηση που φυσικά ακολουθεί τα πρότυπα και των υπόλοιπων χώρων: Συλλεκτικά χαλιά που μας ταξιδεύουν στα βάθη της Κασπίας, στο Baku, την πρωτεύουσα του Αζερμπαϊτζάν απ’ όπου το εστιατόριο εμπνεύστηκε και το όνομά του, παραβάν που μοιάζουν έτοιμα να κρύψουν (ή και να αποκαλύψουν) τους επιπλέον χώρους, και ένα αξιοσημείωτο open bar που πλαισιώνεται από χειροποίητα έπιπλα είναι μόνο ορισμένα από τα διακοσμητικά highlights του χώρου.

Κατά τα άλλα, στο Baku φυσικά θα συναντάμε και μια άκρως ενημερωμένη λίστα κρασιών, ενώ η τιμή κατ’ άτομο θα ανέρχεται στα 38 με 42 ευρώ χωρίς το κρασί.

Καθημερινά από τις 19:00

Λητούς 11, Βουλιαγμένη, τηλ. 210 9670924