Τα μυστικά του καφέ & το Κέντρο που… δεν πάσχει!

Υπάρχουν άνθρωποι που λατρεύουν το Κέντρο της Αθήνας. Υπάρχουν άλλοι που απλώς ακολουθούν τις τάσεις της πόλης και τις νέες της πιάτσες. Υπάρχουν τέλος και κάποιοι που πάντα θέλουν να βρίσκονται στο επίκεντρο. Τι κοινό έχουν όλοι οι παραπάνω; Δίνουν ραντεβού στην πλατεία Αγίας Ειρήνης, στην καρδιά του Ιστορικού Κέντρου της πόλης.

Εκεί λοιπόν, δόθηκε και το δικό μας ραντεβού με τον Τάσο Δεληχρήστο, έναν εκ των ιδιοκτητών του Tailor Made, μιας από τις πιο ενδιαφέρουσες και πλέον συζητημένες αφίξεις της χρονιάς που πέρασε.

Ο Τάσος όμως είναι και πολλά παραπάνω: Είναι 2009-2012 Word Barista Championship Certified Sensory Judge, 2008 World Coffee in Good Spirits Champion, 2007 Hellenic Barista Champion, SCAE Level One Brewmaster και SCAE Level Three Certified Barista. Τι σημαίνουν όλα αυτά; Ξέρει τον καφέ καλύτερα απ' τον καθένα... και αυτό φαίνεται αν περάσεις μια βόλτα από το μαγαζί του.

Ας τον ακούσουμε...

Τι σημαίνει “καλός καφές”;

Ο καλός καφές για κάθε άνθρωπο είναι διαφορετικός. Αυτό που εμείς θέλουμε να αναδείξουμε είναι η διαφορετικότητα των ποικιλιών και η σκληρή δουλειά που κάνουν κάποιοι παραγωγοί σε όλο το κόσμο προκειμένου να μας προσφέρουν φλιτζάνια καφέ, που όταν τα δοκιμάζουμε, τα θυμόμαστε για μια ζωή. Επομένως, για εμάς στο Tailor Made "καλός καφές" είναι εκείνος που παρασκευάζουμε και θα σου προσφέρει τέτοια συγκίνηση. Που η γευστική ανάμνηση του θα σε συνοδεύει εάν όχι για πάντα, τουλάχιστον κατά τη διάρκεια της ημέρας που θα τον απολαύσεις.

Ποιος είναι ο “καλός” cappuccino;

Το cappuccino εξ ορισμού είναι ένα ρόφημα που περιέχει έναν espresso (25-30 ml) και γάλα διογκωμένο στον ατμό και αφρόγαλα. Η εμφάνιση της κρέμας του θα πρέπει να είναι γυαλιστερή με ιδανικό βάθος 1 cm. Τα test που ισχυρίζονται κάποιοι π.χ. το να ισορροπήσει το κουτάλι στη κρέμα ή να μη βουλιάξει η ζάχαρη αμέσως, είναι απλά αστικοί μύθοι! Το cappuccino σαν ρόφημα θα πρέπει να σερβίρεται σε θερμοκρασία που θα μπορεί να το πιει κάποιος άμεσα.

Πώς μπορούμε να φτιάξουμε έναν καλό καφέ στο σπίτι μας;

Αυτό έχει να κάνει από τα σκεύη παρασκευής (μηχανή, μύλο άλεσης κτλ) που έχει ο κάθε ένας σπίτι του! Η "μαγική συνταγή" για κάθε ρόφημα, αλλάζει από σπίτι σε σπίτι, μιας και η ποιότητα του νερού παίζει σημαντικό ρόλο στο καφέ εκτός του εξοπλισμού και του καλού καφέ (πρώτη ύλη). Στο Tailor Made, πραγματοποιούμε σεμινάρια παρασκευής καφέ και μπορεί όποιος θέλει να τα παρακολουθήσει με 30 ευρώ.

Εσύ που ζεις το ιστορικό κέντρο της πόλης καθημερινά από "μέσα", θεωρείς πως πάσχει όντως;

Έχω μεγαλώσει και ζω στο κέντρο. Πάντα αποτελούσε αγαπημένο μου μέρος για να περάσω την ημέρα με τους φίλους μου. Πόσο μάλλον τώρα που βλέπω να ξαναγεμίζει μετά από αρκετά χρόνια το Ιστορικό Κέντρο. Δεν πάσχει… ίσα ίσα, έχει την προοπτική να εξελιχθεί ακόμα περισσότερο! Απλά θα πρέπει οι επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην περιοχή να την αισθανθούν σα γειτονιά τους και να έχουν την ίδια αντιμετώπιση στους πελάτες και στους περαστικούς. Αν τους ικανοποιήσουν, θα ξαναέρθουν!

Η γνώμη σου για την πλατεία Αγίας Ειρήνης;

Είναι μια από τις ομορφότερες πλατείες στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας, όπου η αρχιτεκτονική των κτιρίων που υπάρχουν σε αυτή, τα ανθοπωλεία και ο ναός της εκκλησίας σε κάνουν να αναπολείς την ομορφιά της κατά το παρελθόν αλλά και να σκέφτεσαι πόσο όμορφη θα παραμείνει και στο μέλλον.

Σύστησέ μας την ομάδα του Tailor Made

Όλα τα παιδιά που δουλεύουν στο Tailor Made είναι άρτια εκπαιδευμένα επάνω στο αντικείμενο τους όντας μερικοί από αυτούς πανελλήνιοι ή παγκόσμιοι πρωταθλητές αλλά και εισηγητές σε διάφορες σχολές για το καφέ και το αλκοόλ. Όλο αυτό το team κάνει αυτομάτως την ποιότητα των ροφημάτων μας να είναι πάντα specialty και δεν την διαπραγματευόμαστε ποτέ ό, τι και να λέει ή θέλει κάποιος. Επίσης, οι προσιτές τιμές που προσφέρουμε τα προϊόντα μας, στις δύσκολες μέρες που περνάμε όλοι είναι κάτι ακόμη βασικό που κάνει τον κόσμο να μας προτιμά.