Λουκουμάδες και cocktails ταιριάζουν; (Άραγε…)

Λοιπόν στο πρώτο άκουσμα του λουκουμά με cocktails, βρίσκεις κάτι ενδιαφέρον, δε μπορείς να πεις.

Μετά βλέπεις και το χώρο του που είναι τόσο προσεγμένος και ζεστά μοντέρνος και νιώθεις λες και ήρθες στο local opening της σεζόν.

Ε, μετά ζητάς τον κατάλογο.

Και για να μην παρεξηγηθώ όχι ότι έχει κάτι ο κατάλογος. Τουλάχιστον όχι κάτι περισσότερο από 40 είδη λουκουμάδων και καμιά δεκαριά cocktails.

Και αναρωτιέμαι κάπου εκεί: Τώρα αυτός ο λουκουμάς με ριγανάδα και ντομάτα… με τι cocktail μπορεί να συνδυαστεί; (Και γιατί αλήθεια να πρέπει να συνδυαστεί;)

Μπορεί για τη διστακτικότητά μου να φταίει ότι το house cocktail είναι το Super Granny Aspasia και να μου ξένισε το όνομά του.

Μπορεί να φταίει ότι η λεμονάδα, ακόμα και η χειροποίητη της γιαγιάς δεν μου αρέσει στο cocktail μου.

Μπορεί όμως να φταίει και κάτι που πάντα πίστευα: Όταν κάνουμε κάτι καλά, μένουμε σε αυτό και δεν το μπλέκουμε με κάτι παραπάνω.

Το Melouk κάνει πολύ καλούς λουκουμάδες. Και πολύ πρωτότυπους. Από κλασικούς με μέλι ή διάφορα είδη σοκολάτας μέχρι άλλους με γεύση μπουγάτσας ή προφιτερόλ.

Κάνει επίσης και αλμυρούς, just made, αχνιστούς, λαχταριστούς αλμυρούς. Με σάλτσα μαγιονέζας ή τσένταρ, με ξινομυζήθρα ή και αυτοί οι πεντανόστιμοι με τη ριγανάδα.

Είναι όμως και “cocktail bar”. Και κάπου εδώ, ξανακοιτώ το τραπέζι…

(Κολοκοτρώνη 5, Χαλάνδρι, τηλ. 210 6824600)