Drunk Sinatra:Μια από τα ίδια, αλλά ναι μ’ αρέσει

Για αρχή, να λύσουμε τις παρεξηγήσεις. Το «μια από τα ίδια» σε καμία περίπτωση δεν ενέχει κακεντρέχειες. Στην Καρύτση και τα πέριξ της άλλωστε, όποιο μπαρ και αν ανοίξει υπογράφει μια άτυπη συμφωνία η  οποία ορίζει να είναι μικρό, να έχει προσωπικότητα, καθαρά ποτά, πλέον και καλά cocktails. Πάει αυτό.

Σε ό, τι τώρα αφορά το συγκεκριμένο μπαρ, ναι δεν θα πεις πως κάτι παρόμοιο δεν έχεις ξαναδεί. Είναι αυτό ακριβώς που μπορεί να «σηκώσει» η περιοχή: Μια μικρή γωνιά σε κάποιο στενό του κέντρου, με χαρακτήρα και προσωπικότητα έντονη, ως οφείλει πλέον –όπως είπαμε- να έχει μια νέα πρόταση διασκέδασης, όχι μόνο στο κέντρο αλλά και παντού.

Το Drunk Sinatra έχει αρκετά παραπάνω από ένα –τρομερά- έξυπνο και χαρούμενο όνομα. Έχει έντονα χρώματα και έναν πίνακα του beloved Frank να δεσπόζει, έχει vintage λεπτομέρειες στα φωτιστικά, τα ποτήρια, ακόμη και τα τασάκια, έχει χώρο τόσο όσο να στριμώχνεσαι χωρίς να ενοχλείσαι. Έχει όμως και highlights: Έχει υπέροχη μουσική που μας πάει πίσω στα (πολύ) παλιά και που αγαπά τη soul, τη jazz και τα blues, μια ρετρό ατμόσφαιρα τόσο διάχυτη που λες και ένα sepia πέπλο καλύπτει τις νύχτες, μα και έντονο φωτισμό που σε άλλους αρέσει, σε άλλους όχι.

Διαθέτει, τέλος, καλή κάβα και ιδιαίτερα υλικά τα οποία αναμειγνύονται σωστά δημιουργώντας καλά cocktails με το Drunk Sinatra (με ρούμι και passion fruit) να έχει ήδη το δικό του κοινό.

Ναι, το Drunk Sinatra δεν ήρθε για να κάνει τη διαφορά. Δε νομίζω άλλωστε να είναι και αυτό το ζητούμενο. Συζητιέται όμως όσο κανένα άλλο αυτή την περίοδο και αν το ψάξεις λίγο παραπάνω δεν αργείς να βρεις το γιατί: Φτιάχτηκε με κέφι, έχει ένα concept όχι επιτηδευμένο επειδή «πρέπει» ή επειδή το vintage πουλάει αλλά γιατί ανάλογο είναι και το lifestyle των ανθρώπων που το δημιούργησαν, έχει χρώμα, κέφι και… πώς να το κάνουμε; Αυτό φαίνεται παντού!

Και ναι, ο Teo το μαγαζί αυτό το έφτιαξε για τη Βασούλα! Και πες με ρομαντική, πες με παλιά στο μυαλό αλλά αυτό από μόνο του αποτελεί λόγο για να το ξεχωρίζω άμεσα απ' όλα τα άλλα. Έχει αγάπη.

Έχω ήδη και αγαπημένο σημείο: Το εξωτερικό μικρό πάσο στην πρόσοψή του. Και χωράει δύο, όσους πρέπει δηλαδή...

(Θησέως 16, Αθήνα, τηλ. 210 3313733)