30 something: 1 βράδυ, 2 κορίτσια, pizza & cocktails

Παρουσίαση Εστιατορίου

Θα είμαι ειλικρινής: Είχα υποσχεθεί 30 something crowd και δεν το είδα. Έφαγα όμως πολύ καλή pizza και ήπια και πολλά cocktails. Θα ξαναπάω.

Μα αυτό το μαγαζί έχει ένα από τα πιο catchy ονόματα που έχω ακούσει τα τελευταία χρόνια. Ακούς “30 something” και αμέσως φαντάζεσαι after office καλοντυμένους νεαρούς και αντίστοιχες κοπέλες να φτάνουν ως εδώ και να ορκίζονται πως θα το καθιερώσουν ως το νέο τους meeting point.

Μπορεί να έφταιγε πως ήταν καθημερινή, μπορεί επειδή η αγορά είχε κλείσει… πάντως το στίγμα του “30 something”, ηλικιακά τουλάχιστον δεν το είδα.

Είδα όμως έναν νέο χώρο και μάλιστα που ισορροπεί ιδανικά μεταξύ του μοντέρνου και του χαλαρού. Έχει αυτό το urban και cozy που αρέσει πολύ κατά γενική ομολογία, έχει αυτόν τον χαμηλό φωτισμό που αποπνέει μυστήριο, έχει τραπέζια έξω, μέσα, ένα αρκετά μεγάλο bar και ένα stand με concept “όλοι οι καλοί χωράνε” στο οποίο καθίσαμε εμείς για να βλέπουμε ανά πάσα στιγμή τι παίζει σε όλους τους χώρους του μαγαζιού.

Ο κατάλογός του είναι γραμμένος στο χάρτινο σουπλά για να μην χάνεσαι και μπερδεύεσαι στις σελίδες του. Θα βρεις 8 επιλογές σε pizza (εμείς δοκιμάσαμε την πολύ καλή και ελαφριά Troficante με φρέσκια σάλτσα ντομάτας, mozzarella di bufala, φρέσκια ντομάτα και ρόκα, και την Capo Piccante με mozzarella, parmigiano, σαλάμι spaniata piccante και habanero chilli), 2 επιλογές σε pasta, 4 σαλάτες και ορισμένες επιλογές σε πλατώ τυριών και αλλαντικών καθώς και πολύ καλά (κάτι που μας εξέπληξε ευχάριστα) γλυκά.

Σημαντικό μέρος του μενού όμως κατέχουν και τα cocktails των οποίων τη λίστα έχει επιμεληθεί ο Γιάννης Σαμαράς. Άλλωστε ως “cocktail & pizza bar” όπως συστήνεται, και μάλιστα σε μια πιάτσα που ανεβαίνει όλο και περισσότερο και απευθύνεται κατά κύρια βάση σε όσους αγαπούν τα καλά cocktails, δεν θα μπορούσε να προτείνει κάτι λιγότερο από το πολύ καλό.

Κατά τα άλλα, ο Σπύρος Σούλης στη διακόσμηση έχει κάνει καλή δουλειά, αν και τα φώτα του εξωτερικού χώρου και οι καρέκλες τους θα ταίριαζαν περισσότερο σε concept “νεοταβέρνας” και τα κονσερβοκούτια που παραπέμπουν σε “παλιό μπακάλικο” θα μπορούσαν να απουσίαζαν.

Όπως και να’ χει (οι καρέκλες θα αλλάξουν όπως μας είπε ο Γιάννης Γεωργιάδης, ιδιοκτήτης του 30 something), ενώ για τους τύπους, να ξέρεις πως το όνομα του μαγαζιού σημαίνει ένα, απλό και ξεκάθαρο πράγμα: Η πίτσα είναι χειροποίητη και συνήθως έχει διάμετρο κάτι παραπάνω από 30 πόντους. Ωραία εκδοχή. Φτιάχνεται μάλιστα και σε ξυλόφουρνο κάτι που την κάνει ακόμα καλύτερη.

Αυτά λοιπόν τα νέα από την πλατεία του Χαλανδρίου. Δείτε το, αξίζει.

(Πλ. Ηρώων 8, Χαλάνδρι, τηλ. 210 6899227)

>> Tι συμβαίνει στην πόλη; Δείτε εδώ όλες τις παρουσιάσεις για Εστιατόρια