Στα… όπλα για το Ρόμνεϊ

Το πλέον ισχυρό λόμπι της οπλοκατοχής στις ΗΠΑ, η Εθνική Ένωση Όπλων (National Rifle Association, NRA), ανακοίνωσε ότι υποστηρίζει τον Ρεπουμπλικανό Μιτ Ρόμνεϊ στην κούρσα για το Λευκό Οίκο.

"Είμαι υπερήφανος που υποστηρίζουν την υποψηφιότητά μου και, όταν θα είμαι πρόεδρος, θα κάνω ό,τι μπορώ για να υπερασπιστώ και να προστατεύσω το δικαίωμα των Αμερικανών που σέβονται το νόμο να έχουν και να φέρουν όπλα", αντέδρασε ο Μιτ Ρόμνεϊ σε ανακοίνωσή του την επομένη της πρώτης τηλεοπτικής αναμέτρησης που τον έφερε αντιμέτωπο με τον Μπαράκ Ομπάμα λιγότερο από πέντε εβδομάδες πριν από την ψηφοφορία της 6ης Νοεμβρίου.

Ο Κρις Κοξ της NRA δήλωσε από την πλευρά του πως είναι σημαντικό να υπάρχει "στο Λευκό Οίκο ένας φίλος της Δεύτερης Τροπολογίας και της κυνηγετικής παράδοσής μας", αναφερόμενος στην τροπολογία του αμερικανικού συντάγματος που εγγυάται το δικαίωμα στην οπλοκατοχή.

"Σήμερα ζούμε σε μια Αμερική που κυβερνάται από ένα πρόεδρο που περιγελά τις αξίες μας, που υποτιμά την πίστη μας", πρόσθεσε ο Κοξ σε ανακοίνωση που δόθηκε στη δημοσιότητα από το Φίσερβιλ της Βιρτζίνια, όπου ο Μιτ Ρόμνεϊ και ο συνυποψήφιός του Πολ Ράιαν είχαν μια συνάντηση.

"Στο όνομα των τεσσάρων εκατομμυρίων ανδρών και γυναικών μελών της NRA και των δεκάδων εκατομμυρίων φίλων της NRA, είναι τιμή μου να ανακοινώσω την υποστήριξη της NRA προς τον Μιτ Ρόμνεϊ και τον Πολ Ράιαν", καταλήγει η ανακοίνωση.

Παρακαλούμε περιμένετε ...