Ρεκόρ τηλεθέασης “χτύπησε” το debate Ομπάμα- Ρόμνεϊ

Το απόλυτο... prime time αναδείχτηκε η τηλεμαχία των δυο υποψήφιων για την αμερικανική προεδρία, Μπαράκ Ομπάμα και Μιτ Ρόμνεϊ. Το τηλεοπτικό γεγονός κατάφερε να καθηλώσει περισσότερους από 67 εκατομμύρια τηλεθεατές, ρεκόρ 20ετίας.

Σε σχέση με την πρώτη τηλεμαχία μεταξύ του Μπαράκ Ομπάμα και του αντιπάλου του στις εκλογές του 2008, Τζον Μακέιν, η αύξηση της τηλεθέασης ήταν της τάξης του 28% καθώς τότε 52 εκατομμύρια άνθρωποι είχαν παρακολουθήσει τη συζήτηση των δυο υποψήφιων προέδρων.

Τα 67 εκατομμύρια τηλεθεατές της φετινής πρώτης τηλεμαχίας, είναι το μεγαλύτερο τηλεοπτικό "ακροατήριο" , από την εποχή της τηλεμαχίας με αντιπάλους, τον Δημοκρατικό, Μπιλ Κλίντον, τον Ρεπουμπλικάνο, Τζορτζ Μπους τον πρεσβύτερο, και τον ανεξάρτητο, Ρος Περό που έγινε τον Οκτώβριο του 1992 και την οποία είχαν παρακολουθήσει 69.900.000 τηλεθεατές, σύμφωνα με την εταιρεία Nielsen.

Το ρεκόρ τηλεθέασης εξακολουθεί να κατέχει η συζήτηση μεταξύ του Δημοκρατικού πρώην προέδρου, Τζίμι Κάρτερ, με τον Ρεπουμπλικάνο πρώην πρόεδρο, Ρόναλντ Ρέιγκαν στις 28 του Οκτωβρίου του 1980, με 80,6 εκατομμύρια τηλεθεατές.