Κόκκινος συναγερμός στο Πεντάγωνο λόγω… ροζ επαφών

Σε κατάσταση συναγερμού και πολλαπλές επιχειρήσεις σε εξέλιξη στο αμερικανικό υπουργείο Άμυνας καθώς το σκάνδαλο με την ερωτική σχέση του πρώην αρχηγού της CIA, Ντέιβιντ Πετρέους, φαίνεται πως ήταν η κορυφή ενός παγόβουνου που μπορεί να αποδειχτεί ο Τιτανικός των ΗΠΑ.

Μετά την αποκάλυψη ότι σε ροζ σκάνδαλο εμπλέκεται και ο αρχηγός της αμερικανικής δύναμης στο Αφγανιστάν, στρατηγός Τζον Άλεν, το αμερικανικό Κογκρέσο νιώθει τους πολιτικούς τριγμούς που προκαλεί το διογκούμενο σκάνδαλο. Μέλη του Κογκρέσου ζητούν εξηγήσεις για ποιον λόγο δεν ενημερώθηκαν νωρίτερα για την υπόθεση αυτή που εν δυνάμει αποτελεί απειλή για την αμερικανική ασφάλεια.

Παραπέμποντας σε πρόθεση πολιτικής εκμετάλλευσης ή φόβους για συνωμοσία, ορισμένοι Ρεπουμπλικανοί αναρωτιούνται για τη χρονική συγκυρία της αποκάλυψης της υπόθεσης, μια εβδομάδα πριν από την κεκλεισμένων των θυρών ακρόαση στο Κογκρέσο για την επίθεση της 11 Σεπτεμβρίου εναντίον του αμερικανικού προξενείου στη Βεγγάζη. Ωστόσο, όπως εκτίμησε φίλος και πρώην συνεργάτης του Πετρέους, η συγκυρία που ξέσπασε το σκάνδαλο είναι απολύτως τυχαία.

Η υπόθεση αποτελεί θέμα πολεμικής εδώ και δύο μήνες και πλέον επικεντρώνεται στον τρόπο αντίδρασης της CIA στην επίθεση αυτή.

Οι διφορούμενες δηλώσεις της Πόλα Μπρόντγουελ, της ερωμένης του στρατηγού Πετρέους, στο Ντένβερ στα τέλη Οκτωβρίου για το θέμα, εγείρουν ερωτήματα σχετικά με το τι γνώριζε ο επικεφαλής της CIA και τι είχε πει στην ίδια.

Σύμφωνα με πληροφορίες μη κατονομαζόμενων πηγών στον Τύπο, όλα άρχισαν το καλοκαίρι, όταν το FBI άνοιξε έρευνα για έξι ανώνυμα απειλητικά email τα οποία εστάλησαν στην Τζιλ Κέλεϊ.

Κατά τη διάρκεια της έρευνας , το FBI εντόπισε την Πόλα Μπρόντγουελ ως αποστολέα των απειλητικών ηλεκτρονικών μηνυμάτων. Μόλις στις 6 Νοεμβρίου, ημέρα των προεδρικών εκλογών στις ΗΠΑ, ενημερώθηκε ο προϊστάμενος του Ντέιβιντ Πετρέους, ο Διευθυντής Εθνικής Ασφαλείας Τζέιμς Κλάπερ. Ο Λευκός Οίκος δεν ενημερώθηκε παρά την επομένη του εκλογών, στις 7 Νοεμβρίου.

Ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας, Λίον Πανέτα, ανακοίνωσε ότι θα παραμείνει στη θέση του για κάποιο διάστημα ακόμη, λόγω εκκρεμοτήτων, μια δήλωση που πολλοί σχετίζουν πλέον με το σκάνδαλο Πετρέους.

Σαρώνουν το σπίτι της ερωμένης του Πετρέους

Πολυμελής ομάδα πρακτόρων του FBI χτένισαν κυριολεκτικά το σπίτι της πρώην ερωμένης του Ντέιβιντ Πετρέους. Αστυνομικοί μετέφεραν κιβώτια και τράβηξαν φωτογραφίες του εσωτερικού του σπιτιού της Πόλα Μπρόντγουελ στην πόλη Σάρλοτ της Βόρειας Καρολίνας, σύμφωνα με το CBS. Η εφημερίδα Charlotte Observer έγραψε ότι οι πράκτορες εξέτασαν με ανιχνευτές τα πατώματα του σπιτιού. Δημοσιογράφος του WCNC έγραψε στο Twitter ότι οι αστυνομικοί έμειναν τουλάχιστον δύο ώρες στο σπίτι.

Η Μπρόντγουελ, βιογράφος του Πετρέους, δεν έχει εμφανιστεί στο σπίτι της, από την ημέρα που ξέσπασε το σκάνδαλο.

Ένας από τους γείτονές της ο Εντ Γουίλιαμς μιλώντας στο NBC τόνισε πως η Μπρόντγουελ, ο σύζυγος και οι δύο γιοι τους βρίσκονται σε ένα μέρος που κρατείται μυστικό και είναι καλά.