Ο Πετρέους “λυπάται για την εξωσυζυγική του σχέση”

"Λυπάται από πολλές πλευρές για την υπόθεση αυτή” δήλωσε αναφορικά με τον Ντέιβιντ Πετρέους, ο οποίος παραιτήθηκε από τη θέση του αρχηγού της CIA εξαιτίας εξωσυζυγικής σχέσης, πρόσωπο του περιβάλλοντός του.

"Λυπάται από πολλές πλευρές, δεν πιστεύω ότι οποιοσδήποτε μπορεί να καταλάβει πόσο τον έχει πλήξει, την οικογένειά του, και σε κάποιο βαθμό , τη χώρα, διότι κατείχε μία θέση που απαιτούσε πλήρη δέσμευση", δήλωσε ο Στιβ Μπόιλαν, φίλος και πρώην εκπρόσωπος Τύπου του Ντέιβιντ Πετρέους. "Λυπάται για την απουσία ευθυκρισίας και πειθαρχίας μάλλον περισσότερο από ό,τι μπορεί να εξηγήσει με λόγια", πρόσθεσε.

Σύμφωνα με το φίλο και πρώην συνεργάτη του Πετρέους, ο ίδιος και η οικογένειά του είναι καταρρακωμένοι. Ο Αμερικανός στρατηγός είχε προλάβει να ενημερώσει τη σύζυγό του Χόλι πριν γίνει γνωστή η υπόθεση. "Το να πει κανείς ότι είναι απογοητευμένη και οργισμένη είναι ευφημισμός", δήλωσε ο Στιβ Μπόιλαν σχετικά με την αντίδραση της κυρίας Πετρέους, διευκρινίζοντας ότι η σχέση του με την βιογράφο του Πόλα Μπόουντγουελ ξεκίνησε δύο μήνες μετά την έλευσή του στη CIA και τελείωσε πριν από τέσσερις μήνες.

Εκτίμησε πάντως ότι η σύμπτωση του ξεσπάσματος του σκανδάλου με την επανεκλογή του Μπαράκ Ομπάμα είναι απολύτως τυχαία.

Ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ και προκάτοχος του Πετρέους στην κεφαλή της CIA, Λίον Πανέτα, πάντως, εκτίμησε ότι ο Πετρέους έπραξε απολύτως σωστά και παραιτήθηκε από τη θέση του ως διευθυντής της CIA, λόγω της εξωσυζυγικής σχέσης που διατηρούσε, διότι αυτή η θέση απαιτεί “προσωπική ακεραιότητα”.

Η αποκάλυψη της υπόθεσης αυτής αμαυρώνει τη φήμη του δημοφιλέστερου Αμερικανού στρατιωτικού και ενταφιάζει τις πολιτικές φιλοδοξίες ενός ανθρώπου στο πρόσωπο του οποίου πολλοί έβλεπαν έναν Ρεπουμπλικανό υποψήφιο για τον Λευκό Οίκο.