Ένα εκατ. δολάρια από τον Μέρντοχ στα θύματα του Σάντι

Τη στήριξή του στις πληγείσες περιοχές στη Νέα Υόρκη και το Νιού Τζέρσεϊ από το καταστροφικό πέρασμα του τυφώνα Σάντι εξέφρασε ο μεγιστάνας των ΜΜΕ Ρούπερτ Μέρντοχ, ανακοινώνοντας την προσφορά ενός εκατομμυρίου δολαρίου.

Ο ίδιος κάλεσε μέσω Twitter και άλλους επιχειρηματίες να ακολουθήσουν το παράδειγμά του."Η News Corp έδωσε ένα εκατομμύριο δολάρια για να στηρίξει τις πληγείσες οικογένειες στη Νέα Υόρκη και το Νιού Τζέρσεϊ. Ελπίζω πως και άλλες επιχειρήσεις θα κάνουν το ίδιο", έγραψε ο Μέρντοχ.

Βοήθεια στις ΗΠΑ για τους πληγέντες πρότεινε και ο αρχηγός ισλαμιστικής οργάνωσης στο Πακιστάν, η οποία θεωρείται υπεύθυνη για τις πολύνεκρες επιθέσεις στη Βομβάη το 2008.

Ο Χαφίζ Σαΐντ ηγέτης της οργάνωσης Λασκάρ-ι-Τάιμπα επισήμανε σε ανακοίνωσή του πως η φιλανθρωπική του οργάνωση Τζαμάατ-ουντ-Ντάουα είναι έτοιμη να βοηθήσει τα θύματα του κυκλώνα Σάντι.

Η Ουάσινγκτον, όμως που είχε επικηρύξει τον περασμένο Απρίλιο τον Σαΐντ έναντι 10 εκατ, δολαρίων, αρνήθηκε την προσφορά και ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Μαρκ Τόνερ επισήμανε "τον σεβασμό των ΗΠΑ προς την ισλαμική παράδοση για την προσφορά βοήθειας προς όποιον έχει ανάγκη όπου και αν βρίσκεται, αλλά η συγκεκριμένη προσφορά είναι εντελώς ανούσια για μας".