Εφιαλτική πτήση της Singapore Airlines: Στην εντατική 20 επιβάτες – Το αεροπλάνο έπεσε σε «ακραίες και αιφνίδιες αναταράξεις»

Εφιαλτική πτήση της Singapore Airlines: Στην εντατική 20 επιβάτες – Το αεροπλάνο έπεσε σε «ακραίες και αιφνίδιες αναταράξεις»

Δείτε βίντεο

Είκοσι άτομα που ταξίδευαν στην πτήση της Singapore Airlines, η οποία έπεσε σε αναταράξεις πριν από την επείγουσα προσγείωση στην Μπανγκόκ χθες Τρίτη, νοσηλεύονται στην μονάδα εντατικής θεραπείας σε νοσοκομεία της πρωτεύουσας της Ταϊλάνδης, ανακοίνωσαν σήμερα τα ιδρύματα αυτά.

Οι ασθενείς από την Αυστραλία, τη Βρετανία, το Χονγκ Κονγκ, τη Μαλαισία, τη Νέα Ζηλανδία, τη Σιγκαπούρη και τις Φιλιππίνες βρίσκονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας στα νοσοκομεία Samitivej Srinakarin και Samitivej Sukhumvit, δήλωσε εκπρόσωπος του νοσοκομειακού ομίλου στο AFP.

Σύμφωνα με τη Singapore Airlines, 74 επιβάτες και έξι μέλη του πληρώματος βρίσκονται ακόμη στην Μπανγκόκ και ο αριθμός αυτός περιλαμβάνει όχι μόνο τους νοσηλευόμενους αλλά και τους συγγενείς τους.

 

Η αεροπορική εταιρεία ανέφερε σε ανακοίνωσή της ότι άλλοι πέντε επιβάτες στην πτήση SQ321 θα επιστρέψουν σήμερα στη Σιγκαπούρη και ένα μέλος του πληρώματος αναμένεται να επιστρέψει αύριο.

Το αεροσκάφος, που πραγματοποιούσε πτήση από το Λονδίνο με προορισμό τη Σιγκαπούρη, έπεσε χθες σε «ακραίες και αιφνίδιες αναταράξεις» που προκάλεσαν τον θάνατο ενός Bρετανού επιβάτη -πιθανόν από ανακοπή- και τον σοβαρό τραυματισμό πολλών συνεπιβατών.

Το αεροσκάφος πραγματοποίησε επείγουσα προσγείωση στην Μπανγκόκ και ο διευθύνων σύμβουλος της αεροπορικής εταιρείας ζήτησε συγγνώμη.

Το περιστατικό συνέβη χθες μετά την απογείωση του αεροσκάφους, ενός Boeing 777, την ώρα που πετούσε σε ύψος 11.000 μέτρων επάνω από την Μιανμάρ, όταν αιφνιδιαστικά άρχισε να ανεβαίνει και να κάνει βουτιές βίαια και επανειλημμένως.