Εξαφανίστηκε 6χρονο κοριτσάκι και η μητέρα του κατηγορείται για απαγωγή και εμπορία ανθρώπων στη Νότια Αφρική

Εξαφανίστηκε 6χρονο κοριτσάκι και η μητέρα του κατηγορείται για απαγωγή και εμπορία ανθρώπων στη Νότια Αφρική

Τα τοπικά ΜΜΕ αναφέρουν το ενδεχόμενο πώλησης του παιδιού σε έναν θεραπευτή

Μια Νοτιο-Αφρικανή ηλικίας 33 ετών κατηγορήθηκε σήμερα για απαγωγή και εμπορία ανθρώπων, μετά τη μυστηριώδη εξαφάνιση της κόρης της, ηλικίας 6 ετών, με την υπόθεση να προκαλεί σάλο, αφότου τοπικά ΜΜΕ ανέφεραν το σενάριο της πώλησης του παιδιού σε έναν θεραπευτή.

Η Τζόσλιν Ράσελιν Σμιθ, 6 ετών, εξαφανίστηκε τον Φεβρουάριο από το Σαλντάνχα Μπέι, ένα μικρό ψαροχώρι που βρίσκεται σε απόσταση 135 χιλιομέτρων βόρεια του Κέιπ Τάουν. Η αστυνομία διεξάγει έρευνες με τη συνδρομή γειτόνων και εθελοντών προκειμένου να βρουν το κοριτσάκι.

Χθες, υπήρξε μια σοβαρή εξέλιξη στην υπόθεση, με τη σύλληψη της μητέρας και του συντρόφου της. Οδηγήθηκαν ενώπιον ενός ανακριτή σήμερα μαζί με άλλους δύο άνδρες, επισημάνθηκε στο ΑΠΕ ΜΠΕ.

«Κατηγορούνται για εμπορία ανθρώπων με στόχο την εκμετάλλευση και απαγωγή», έγινε γνωστό από τη γενική εισαγγελία σε ένα δελτίο τύπου. Οι τέσσερις ύποπτοι τέθηκαν υπό κράτηση.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές που μίλησαν σε τοπικά ΜΜΕ, η μητέρα και οι συνεργοί της πούλησαν το παιδί σε έναν παραδοσιακό θεραπευτή, για λόγους που δεν έχουν προς το παρόν διευκρινιστεί, έναντι τουλάχιστον 1000 ευρώ.

Αυτοί οι θεραπευτές, που αποκαλούνται «σανγκόμα» στη Νότια Αφρική, αναλαμβάνουν σε ορισμένες περιπτώσεις τον ρόλο του γιατρού και παρέχουν συμβουλές μέσω τελετουργικών πρακτικών.