Βραβεία Grammy 2024: Η Σελίν Ντιόν συγκίνησε πάνω στη σκηνή και η Τέιλορ Σουίφτ έγραψε ιστορία

Βραβεία Grammy 2024: Η Σελίν Ντιόν συγκίνησε πάνω στη σκηνή και η Τέιλορ Σουίφτ έγραψε ιστορία

Η λίστα με τα κυριότερα βραβεία

Η 66η απονομή των βραβείων Grammy συγκλόνισε το Crypto Arena του Λος Άντζελες το βράδυ της Κυριακής και η τελετή που διοργάνωσε ο Trevor Noah ήταν γεμάτη επιτυχίες και συγκίνηση.

Από την Τρέισι Τσάπμαν και τον Λουκ Κομπς που έκαναν τον κόσμο να δακρύσει με το ντουέτο τους «Fast Car», μέχρι την υπέροχη ερμηνεία της Billie Eilish του «What Was I Made For?».

Η Fantasia Barrino έκανε την Tina Turner περήφανη με, ναι, ένα αφιέρωμα «Proud Mary». Ο Billy Joel ανέβηκε στη σκηνή για την πρώτη του εμφάνιση στα Grammy και μετά επέστρεψε για ένα encore για να τελειώσει τη βραδιά. Και η Joni Mitchell, 80, που κάνει την πρώτη της εμφάνιση στα Grammys (με τον Brandi Carlisle)… έκανε τους πάντες να συγκινηθούν, μεταδίδει η New York Post.

Αλλά η μεγάλη νικήτρια της βραδιάς ήταν αναμφισβήτητα η Τέιλορ Σουίφτ. Η οποία κέρδισε το Άλμπουμ της Χρονιάς χαρίζοντάς της το ρεκόρ. Το χρυσό που πήρε για το «Midnights» την έκανε τη μοναδική καλλιτέχνιδα που κέρδισε την κορυφαία κατηγορία τέσσερις φορές.

 

 

Συγκινητικές στιγμές εκτυλίχθηκαν όταν στη σκηνή ανέβηκε η Σελίν Ντιόν για να απονείμει το βραβείο του Kαλύτερου Άλμπουμ της Χρονιάς, καθώς αυτή ήταν η πρώτη εμφάνιση της 55χρονης τραγουδίστριας σε τελετή μετά τη διάγνωσή της με το Σύνδρομο Δυσκίνητου Ανθρώπου.

 

Με το που εμφανίστηκε η Σελίν Ντιόν στη σκηνή, οι παριστάμενοι σηκώθηκαν όρθιοι και ξέσπασαν σε χειροκροτήματα για τη διάσημη τραγουδίστρια, η οποία ήταν εμφανώς συγκινημένη.

Η λίστα με τα κυριότερα βραβεία

Ακολουθεί κατάλογος των κυριότερων βραβείων τα οποία απονεμήθηκαν χθες Κυριακή στο Λος Άντζελες κατά την τελετή των 66ων βραβείων Grammy, που θεωρούνται αντίστοιχα των κινηματογραφικών βραβείων Όσκαρ.

Άλμπουμ της χρονιάς

Midnights, της Taylor Swift

Ηχογράφηση της χρονιάς

Flowers, της Miley Cyrus

Τραγούδι της χρονιάς

What Was I Made For?, σε ερμηνεία Billie Eilish (για το σάουντρακ της ταινίας Barbie), βραβεύθηκαν οι δημιουργοί του Billie Eilish και Finneas O’Connell.

Αποκάλυψη της χρονιάς

Victoria Monét

Καλύτερο άλμπουμ ραπ

Michael, του Killer Mike

Καλύτερο άλμπουμ ροκ

This is Why, των Paramore

Καλύτερο άλμπουμ ποπ

Midnights, της Taylor Swift

Καλύτερο άλμπουμ μουσικής του κόσμου

This Moment, των Shakti

Οι καλλιτέχνες που έλαβαν τα περισσότερα βραβεία:

  • Phoebe Bridgers (4),
  • boygenius (3),
  • SZA (3),
  • Victoria Monét (3),
  • Killer Mike (3),
  • Taylor Swift (2),
  • Billie Eilish (2),
  • Miley Cyrus (2),
  • Jason Isbell (2), και
  • Chris Stapleton (2)