Σοκ στις ΗΠΑ με 13χρονο που σκότωσε τη μητέρα του και έβγαλε selfie

Σοκ στις ΗΠΑ με 13χρονο που σκότωσε τη μητέρα του και έβγαλε selfie

Η 39χρονη 14 ημέρες πριν είχε γεννήσει το δεύτερο παιδί της, ένα κοριτσάκι που κοιμόταν στην κούνια δίπλα της

Σοκ έχει προκαλέσει στην κοινή γνώμη στις ΗΠΑ η δολοφονία μιας 39χρονης μητέρας από τον 13χρονο γιο της.

Η εισαγγελία της κομητείας Μαϊάμι Ντέιντ στη Φλόριντα έδωσε στη δημοσιότητα εικόνες από κάμερα, που βρισκόταν στο υπνοδωμάτιο της μητέρας και κατέγραψε στιγμές λίγο πριν τη φρικτή δολοφονία της στις 12 Οκτωβρίου. Σε μια από αυτές τις φωτογραφίες η κάμερα δείχνει 22:23 και η 39χρονη είναι στο κρεβάτι της αγκαλιά με το νεογέννητο κοριτσάκι της, το οποίο είχε γεννήσει 14 μέρες πριν τη σκοτώσει ο πρωτότοκος γιος της.

Περίπου 40 λεπτά αργότερα, η κάμερα από το baby monitor κατέγραψε το δωμάτιο με τα φώτα σβηστά. Το μωρό βρισκόταν στην κούνια του και πάνω από την κοιμισμένη μητέρα φαίνεται να στέκεται ο 13χρονος Derek Rosa. Μισή ώρα αργότερα, ο ίδιος κάλεσε την Άμεση Δράση και ομολόγησε ότι σκότωσε τη μητέρα του. Αυτό που κάνει ακόμα πιο σοκαριστικό το έγκλημα, είναι ότι ανάμεσα στις φωτογραφίες που έδωσε η εισαγγελία στη δημοσιότητα και δημοσίευσε και η New York Post, ο 13χρονος έχει βγάλει μια selfie και στο χέρι του διακρίνεται μια κόκκινη ουσία, πιθανόν το αίμα της μητέρας του.

Τη συγκεκριμένη φωτογραφία φέρεται να την έστειλε σε έναν φίλο του. Στο υλικό περιλαμβάνονται επίσης φωτογραφίες του όπλου του εγκλήματος, που ήταν ένα μαχαίρι με ροζ λαβή, το οποίο είναι επίσης καλυμμένο με αίμα. Ο 13χρονος, ο οποίος ήταν άριστος μαθητής, φέρεται να είπε στην τηλεφωνήτρια της Άμεσης Δράσης, ότι αρχικά σκόπευε να αυτοκτονήσει με ένα όπλο που βρισκόταν στο σπίτι, αλλά τελικά αποφάσισε να μην το κάνει.

Στο δικαστήριο δήλωσε αθώος και θα δικαστεί ως ενήλικας. Οι δικηγόροι του πιέζουν, ώστε να μεταφερθεί σε κέντρο κράτησης ανηλίκων, ώστε να μην μείνει σε φυλακή με ενήλικες κακοποιούς. Την περασμένη Παρασκευή ο δικαστής Ρίτσαρντ Χερς άκουσε τα επιχειρήματα των συνηγόρων του 13χρονου και αποφάσισε να αναβάλλει την απόφασή του για μεταγενέστερο χρόνο, ώστε να δοθεί περισσότερος χρόνος στη νομική του ομάδα, ώστε να στηρίξει το αίτημά της για τη μεταφορά του.

Παρά το φρικτό έγκλημα, ο 13χρονος έχει στο πλάι του αρκετά μέλη της οικογένειάς του, ανάμεσά τους και ο πατέρας του, ο οποίος μιλώντας στις κάμερες, ζήτησε να του δοθεί μια δεύτερη ευκαιρία. «Ζητάμε να του δοθεί μια ευκαιρία να μεγαλώσει, να ωριμάσει και να αφήσει πίσω του αυτό που έγινε», φέρεται να δήλωσε ο πατέρα του στο δικαστήριο.