Δολοφόνησε τη φίλη της με οφθαλμικές σταγόνες και άδειασε τους τραπεζικούς της λογαριασμούς

Δολοφόνησε τη φίλη της με οφθαλμικές σταγόνες και άδειασε τους τραπεζικούς της λογαριασμούς

Ο ιατροδικαστής αποκάλυψε την σκηνοθεσία που έστησε η κατηγορούμενη, ώστε να μοιάζει με αυτοκτονία

Αντιμέτωπη με ισόβια κάθειρξη βρίσκεται μια γυναίκα στις Ηνωμένες Πολιτείες, που δολοφόνησε την επί χρόνια φίλη της, ρίχνοντας στο νερό της σταγόνες για τα μάτια, ενώ στη συνέχεια σήκωσε από τους τραπεζικούς της λογαριασμούς περίπου 300.000 δολάρια.

Η 39χρονη Jessy Kurczewski από το Ουισκόνσιν είχε αναλάβει τη φροντίδα της Lynn Hernan, που αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας, αφού ήταν χρόνια φίλες και είχαν σχέση «μητέρας–κόρης». Στις 3 Οκτωβρίου του 2018 η 39χρονη πήρε τηλέφωνο στα επείγοντα και είπε ότι η Hernan αυτοκτόνησε, αφού βρήκε δίπλα της ένα μισοάδειο μπουκάλι νερό και θρυμματισμένα χάπια πάνω στο στήθος της, ενώ δήλωσε πως ανέκαθεν είχε αυτοκτονικές τάσεις.

Σύμφωνα με την New York Post, οι αρχές θεώρησαν τον θάνατο ως αυτοκτονία, όμως ο ιατροδικαστής βρήκε τεράστια ποσότητα τετραϋδροζολίνης, το κύριο συστατικό του Visine, που είναι οφθαλμικές σταγόνες. Έτσι, η αστυνομία εξέτασε τις κινήσεις της Kurczewski και διαπίστωσε, ότι μια μέρα πριν τον θάνατο της φίλης της, είχε λάβει μια επιταγή 130.000 δολαρίων.

Στη συνέχεια, είχε πάρει λεφτά από τον λογαριασμό της νεκρής γυναίκας, ενώ έκοβε επιταγές στο όνομα της, με το συνολικό ποσό να αγγίζει σχεδόν τα 300.000 δολάρια. Μάλιστα, στο διαδίκτυο είχε ψάξει όρους, όπως «δηλητήρια στο σπίτι» και «οικιακές επικίνδυνες ουσίες». Τελικά, την συνέλαβε μετά από ένα χρόνο και η 39χρονη είπε, πως έριξε τις σταγόνες στο νερό μετά από αίτημα της Hernan, γιατί ήθελε να αυτοκτονήσει. Ωστόσο, οι εξετάσεις έδειξαν πως η Kurczewski έριχνε περίπου έξι σταγόνες στο νερό σε τακτική βάση, κάτι που δεν θα συνέβαινε, σε περίπτωση που κάποιος ήθελε να αυτοκτονήσει.

«Η κατηγορούμενη πρόδωσε την φιλία της Lynn από απληστία. Δεν θρήνησε ούτε μια μέρα. Άνοιξε λογαριασμό στο όνομα της νεκρής, για να πάει για ψώνια και να κάνει διαδικτυακές αγορές. Η Lynn Hernan άξιζε περισσότερο νεκρή, παρά ζωντανή για την Jessy Kurczewski», είπε ο εισαγγελέας στο δικαστήριο. Πλέον, η 39χρονη είναι αντιμέτωπη με ισόβια κάθειρξη για την κατηγορία της ανθρωποκτονίας και η τελική ετυμηγορία του δικαστή θα ανακοινωθεί στις 7 Δεκεμβρίου.