Γαλλία – Επίθεση σε πάρκο με παιδιά: Ποιος είναι ο «ήρωας με το σακίδιο» που επιτέθηκε στον δράστη

Γαλλία – Επίθεση σε πάρκο με παιδιά: Ποιος είναι ο «ήρωας με το σακίδιο» που επιτέθηκε στον δράστη

«Ας ενώσουμε άμεσα τις προσευχές μας για τα θύματα της επίθεσης»

Η Γαλλία παρακολουθεί «μουδιασμένη» την υπόθεση της επίθεσης στο Ανεσίόπου Σύρος επιτέθηκε σε παιδιά με μαχαίρι, ωστόσο οι μικρές ιστορίες είναι αυτές που προκαλούν ελπίδα.

Μια από αυτές έχει πρωταγωνιστή τον Ανρί, έναν 24χρονο καθολικό φοιτητή, ο οποίος έχει ξεκινήσει ένα εννεάμηνο ταξίδι ανά τη Γαλλία προκειμένου να επισκεφθεί τους καθεδρικούς ναούς της χώρας, ενημερώνοντας τακτικά τους ακολούθους του στο Facebook, στο Instagram και στο TikΤok για τους σταθμούς της περιοδείας του.

Ο Ανρί ήταν ο άνθρωπος που επιτέθηκε πρώτος στο Σύρο, καταφέρνοντας να τον ακινητοποιήσει ενώ στην προσπάθειά του τραυματίστηκε ελαφρά.

 

Παθιασμένος με τη θρησκευτική κληρονομιά της Γαλλίας, ο νεαρός έχει σπουδάσει Φιλοσοφία και είναι απόφοιτος σχολής διεθνούς μάνατζμεντ, σύμφωνα με δημοσιογράφο της Dauphiné Libéré που τον είχε συναντήσει μία εβδομάδα πριν από την επίθεση.

Ο Ανρί βρέθηκε στο σημείο της επίθεσης και ενημέρωσε τους ακολούθους του στο Facebook ότι είναι καλά.

«Ας ενώσουμε άμεσα τις προσευχές μας για τα θύματα της επίθεσης στο Ανεσί», έγραψε, σημειώνοντας ότι έπρεπε να πάει να καταθέσει στην αστυνομία. «Προσευχηθείτε για τα παιδιά, εγώ είμαι καλά», πρόσθεσε.