Γαλλία: Σοκάρει βίντεο-ντοκουμέντο από τις αιματηρές επιθέσεις σε πάρκο με παιδιά

Γαλλία: Σοκάρει βίντεο-ντοκουμέντο από τις αιματηρές επιθέσεις σε πάρκο με παιδιά

Αυτόπτης μάρτυρας κατέγραψε τον Σύριο πρόσφυγα -κατά δήλωσή του- να μαχαιρώνει παιδιά μέσα σε καρότσια και τους συνοδούς τους

Πρόσφυγας από τη Συρία που έχει καταθέσει αίτηση για άσυλο στη Γαλλία, δηλώνει ο άνδρας που συνελήφθη στη γαλλική πόλη Ανεσί, αφού τραυμάτισε πέντε ανθρώπους εκ των οποίων τα τέσσερα παιδιά, με μαχαίρι.

Σε βίντεο-ντοκουέντο που κατέγραψε αυτόπτης μάρτυρας της επίθεσης, ο άνδρας με τη μπαντάνα και το μαχαίρι στο χέρι επιτίθεται σε παιδιά και τους συνοδούς τους, ενώ όταν όλοι πλέον έχουν απομακρυνθεί, κάνει και εκείνος κύκλους ψάχνοντας το επόμενο θύμα του. Την ίδια ώρα, διακρίνονται κάποιοι να περνούν από το πάρκο χωρίς να έχουν αντιληφθεί τι συμβαίνει λίγα μέτρα δίπλα του.

Ο Εμμανουέλ Μακρόν έκανε λόγο για «επίθεση απόλυτης δειλίας» στο Ανεσί. «Παιδιά και ένας ενήλικας βρίσκονται μεταξύ ζωής και θανάτου. Το έθνος είναι σε κατάσταση σοκ», ανέφερε ο Γάλλος πρόεδρος σε ανάρτησή του στο Twitter. Ο άνδρας επιτέθηκε σε παιδιά περίπου τριών ετών που βρίσκονταν σε παιδική χαρά στο μεγάλο πάρκο που γειτνιάζει με τη λίμνη του Ανεσί (ανατολική Γαλλία). Δύο παιδιά και ένας ενήλικας είναι σε κρίσιμη κατάσταση, ενώ άλλα δύο παιδιά τραυματίστηκαν ελαφρά σύμφωνα με την αστυνομία.