Βραζιλία: Βίντεο σοκ με 39χρονο που κατέγραψε το θάνατό του

Βραζιλία: Βίντεο σοκ με 39χρονο που κατέγραψε το θάνατό του

Προσοχή - Σκληρές εικόνες

Ο δικηγόρος ενός 39χρονου άνδρα που σκοτώθηκε ενώ έκανε zipline σε μια παραλία στη βορειοανατολική Βραζιλία του Ceará κατηγόρησε τον ιδιωτικό χειριστή για αμέλεια.

Ο Σέρτζιο Λίμα βιντεοσκοπούσε τον εαυτό του να γλιστράει στο καλώδιο στην παραλία Canoa Quebra, στις 10 Οκτωβρίου, όταν ένα από τα ξύλινα δοκάρια κατέρρευσε, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του. Τραγική φιγούρα η κοπέλα του, η οποία παρακολουθούσε τον σύντροφό της, την ώρα του δυστυχήματος.

Το βίντεο δείχνει τον 39χρονο να είναι ενθουσιασμένος με την έναρξη της εναέριας βόλτας του, όταν πέφτει ξαφνικά στους αμμόλοφους, μόλις 15 δευτερόλεπτα αργότερα. Ένα δεύτερο βίντεο από το τραγικό δυστύχημα που κατέγραψε η κοπέλα του, δείχνει τη στιγμή που έσπασε το καλώδιο του zip line. «Οι δοκοί στήριξης που ήταν κατασκευασμένοι από ξύλο δεν ήταν καλά θαμμένοι, θάφτηκαν μόνο σε ένα επιφανειακό επίπεδο της άμμου», δήλωσε ο João Monteiro, δικηγόρος της οικογένειας, στο βραζιλιάνικο ειδησεογραφικό πρακτορείο G1 την Τρίτη. «Ως εκ τούτου, δεν παρείχαν την απαραίτητη σταθερότητα σε όσους πραγματοποιούσαν την διαδρομή».

Σύμφωνα με τον δικηγόρο, ο Λίμα ρώτησε έναν από τους εργαζόμενους του σταθμού σχετικά με τη στιβαρότητα της καλωδιακής γραμμής προτού γαντζωθεί. «Πριν ανέβει, ρώτησε τον υπάλληλο του zip line, "Μπορεί να αντέξει το βάρος μου;"», είπε ο δικηγόρος και μεταδίδει η Daily Mail.

Ο Λίμα, πέθανε καθώς μεταφερόταν εσπευσμένα σε κοντινό νοσοκομείο. Ο Μοντέιρο είπε ότι η αποτυχία του χειριστή της zip line να παράσχει εξοπλισμό όπως κράνος και γιλέκο έπαιξε ρόλο στον θάνατο του.

«Ήταν ακριβώς η αιτία θανάτου – ο Σέρχιο (Λίμα) πέθανε από εγκεφαλικό τραύμα», είπε ο Μοντέιρο. Η κυβέρνηση της πόλης του Αρακάτι έκλεισε όλες τις εταιρείες zip line την επόμενη μέρα του δυστυχήματος και εξακολουθεί να ερευνά το περιστατικό.