Οι τρεις κινήσεις που ανεβάζουν το πάθος σε μια σχέση χωρίς να χρειάζεται σεξ

Οι τρεις κινήσεις που ανεβάζουν το πάθος σε μια σχέση χωρίς να χρειάζεται σεξ

Μπορείς να βελτιώσεις τη σεξουαλική ζωή σου χωρίς να σκέφτεσαι το κρεβάτι

Σε μία μακροχρόνια σχέση μπορεί να μοιράζεσαι τη ζωή σου με έναν άνθρωπο που επικοινωνείς, περνάς καλά και αγαπάς. Αλλά με τον καιρό μπορεί να χαθεί το ερωτικό πάθος. Η έλλειψη επαφής και το κάπως βαρετό, αδιάφορο και μηχανικό σεξ σε μια μακροχρόνια σχέση είναι εξαιρετικά συνηθισμένο φαινόμενο.

Πολλά ζευγάρια εστιάζουν στο σεξ ώστε να αναζωπυρώσουν το πάθος και να αυξήσουν την ερωτική επιθυμία. Όμως, σύμφωνα με την Tracey Cox, αρθρογράφο για θέματα σεξουαλικής ζωής και υγείας και συγγραφέα best seller βιβλίων για το σεξ, δεν είναι από μόνο του αρκετό για να ξυπνήσει τη λίμπιντο. Για την ακρίβεια, είναι «μία επιφανειακή και όχι ουσιαστική λύση στο πρόβλημα», που «έχει βραχυπρόθεσμα και όχι μακροπρόθεσμα αποτελέσματα».

Μιλώντας στην Daily Mail, η Βρετανή κατέγραψε μία λίστα με μόλις τρία πράγματα, τρεις συνήθειες που δεν αφορούν το σεξ, αλλά έχουν τη δύναμη να επιδράσουν θετικά στην ερωτική ζωή και να σκοτώσουν τη ρουτίνα.

Βγείτε με φίλους

«Η επιθυμία τρέφεται μέσα από την ανανέωση και το να βλέπεις τη σύντροφό σου παρέα με φίλους -δικούς σου, δικούς της και κοινούς γνωστούς- να συζητά, να διασκεδάζει, να αλληλεπιδρά, σε κάνει να τη δεις με νέα μάτια».

Φλερτάρετε (μεταξύ σας)

«Υπάρχουν πολλά πράγματα στην καθημερινότητα που σκοτώνουν τον έρωτα σε μία μακροχρόνια σχέση. Το φλερτ δεν είναι σίγουρα ένα από αυτά. Μπορεί να σου ακούγεται κάπως αστείο ή αμήχανο να ξεκινήσεις να τη φλερτάρεις, να της κάνεις κομπλιμέντα και να της μιλάς με ερωτικά υπονοούμενα, κι όμως δουλεύει. Της δείχνεις και εκείνη με τη σειρά της, ανταποδίδοντας το φλερτ, ότι με απλά λόγια, γουστάρετε ακόμα ο ένας τον άλλον όπως παλιά».

Κάντε συναρπαστικά πράγματα παρέα

«Και δεν εννοώ να δοκιμάσετε το νέο ταϊλανδέζικο της πόλης, αλλά να κάνετε δραστηριότητες που κάνουν την καρδιά σας να χτυπά δυνατά, που αυξάνουν τα επίπεδα της αδρεναλίνης και της ντοπαμίνης στον εγκέφαλο και τον οργανισμό. Θα μπορούσε να είναι μία βόλτα με το ποδήλατο ή να κάνετε hiking ή να πάτε για κολύμπι ή να βγείτε για ποτό και να χορέψετε με την ψυχή σας».