Αυτό είναι το «μαγικό» βότανο του σεξ: Όποιος το παίρνει αυξάνει την λίμπιντο

Αυτό είναι το «μαγικό» βότανο του σεξ: Όποιος το παίρνει αυξάνει την λίμπιντο

Κυκλοφορεί ως συμπλήρωμα διατροφής

Μια νέα τάση στο TikTok μετρά αμέτρητα βίντεο και πάνω από 181 εκατομμύρια προβολές και υπόσχεται περισσότερο και καλύτερο, πιο απολαυστικό σεξ.

Η λέξη που πρέπει να γνωρίζεις είναι η περίπλοκη στην προφορά της, «Ashwagandha». Πρόκειται για ένα βότανο της οικογένειας Withania somnifera, που χρησιμοποιείται ευρέως στην Αγιουρβεδική ιατρική και κυκλοφορεί ως συμπλήρωμα διατροφής.

 

Τα οφέλη του στον ανθρώπινο οργανισμό είναι πολλά και σημαντικά. Εκείνο όμως που ωστόσο διαφημίζεται πιο πολύ στο TiTok είναι η ικανότητά του να εκτοξεύσει τη σεξουαλική ζωή και την αντρική λίμπιντο.

Πώς ένα βότανο μπορεί να εκτοξεύσει τη σεξουαλική σου ζωή

Η σύγχρονη καθημερινότητα μπορεί να σε εξουθενώσει, ψυχικά και σωματικά. Να σε κάνει να αισθάνεσαι αγχωμένος και κουρασμένος, με αποτέλεσμα η λίμπιντο να μειώνεται δραματικά και η διάθεση για σεξ να πέφτει πολύ χαμηλά.

Σε αυτές τις περιστάσεις έρχεται να βοηθήσει η Ashwagandha.

@dhruvchauhan22 #stitch with @emilyfeng the one pill that will save us all #ashwagandha #glizzypill ♬ original sound - Dhruv Chauhan

 

Σύμφωνα με μελέτη στην οποία συμμετείχαν 43 υπέρβαροι άντρες ηλικίας 40-70 ετών (η παχυσαρκία μειώνει σημαντικά την τεστοστερόνη), το συγκεκριμένο εκχύλισμα βοτάνων συνδέθηκε με 18% μεγαλύτερη αύξηση στην παραγωγή τεστοστερόνης σε σύγκριση με εκείνους που έλαβαν εικονικό φάρμακο.

Άλλες έρευνες έχουν το έχουν συνδέσει επίσης με τη θεραπεία της στυτικής δυσλειτουργίας, τη βελτίωση της γονιμότητας στους άντρες, την αυξημένη συγκέντρωση και κινητικότητα του σπέρματος, αλλά και με την αύξηση των αναπαραγωγικών λειτουργιών και τη σεξουαλική ισχύ και στα δύο φύλα.

Τα οφέλη της Ashwagandha δεν εξαντλούνται όμως μόνο στο σεξ

Εκτός από τις σεξουαλικές επιδόσεις, το μαγικό βότανο του TikTok έχει την ικανότητα να δρα κατά του έντονου άγχους, να χαλαρώνει το σώμα και το πνεύμα, να μειώνει την ένταση του νευρικού συστήματος και να περιορίζει τις συναισθηματικές μεταπτώσεις.

Επιπλέον, αυξάνει την αντοχή, τη δύναμη και την ενέργεια του σώματος, καθώς συμβάλλει στο να κοιμάσαι καλύτερα. Αυτό έχει άμεσο αποτέλεσμα στις αθλητικές σου επιδόσεις, αλλά και στην πιο γρήγορη ανάπτυξη των μυών και στη γράμμωση του σώματος.

@nsimayinyang BE CAREFUL WITH ASHWAGANDHA. If you notice this, you may want to stop taking it. #bodybuilding #supplements #ashwagandha #wellness #gymtok #fypシ ♬ Calm LoFi song(882353) - S_R

 

Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με την ιατρική κοινότητα πρέπει να αποφεύγεται η λήψη της Ashwagandha από άτομα με νεφρική νόσο ή από ασθενείς που λαμβάνουν ηρεμιστικά ή υπνωτικά φάρμακα, ή ανοσοκατασταλτικά, όσο και κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και του θηλασμού.

Με άλλα λόγια κανένας δεν πρέπει να χρησιμοποιήσει το συγκεκριμένο βότανο χωρίς πρωτίστως να έχει συμβουλευθεί ένα γιατρό.