Πόλεμος στην Ουκρανία: «Ο Πούτιν απειλεί και το ΝΑΤΟ» – Αντιδράσεις στην απόφαση για τα πυρηνικά

Πόλεμος στην Ουκρανία: «Ο Πούτιν απειλεί και το ΝΑΤΟ» – Αντιδράσεις στην απόφαση για τα πυρηνικά

Η Δύση δηλώνει έτοιμη να απαντήσει

Σοβαρές αντιδράσεις στη Δύση έχει δημιουργήσει η απόφαση του Βλαντιμίρ Πούτιν να θέσει σε επιφυλακή τα πυρηνικά της Ρωσίας, ύστερα από τις πρόσφατες ενέργειες του ΝΑΤΟ, σχετικά με την εισβολή στην Ουκρανία. Έτσι, έβαλαν στο «στόχαστρο» τον Ρώσο πρόεδρο, τον οποίο χαρακτήρισαν ανεύθυνο και επικίνδυνο.

Ο Λευκός Οίκος μέσω της εκπροσώπου Τζεν Ψάκι, σημείωσε ότι ο Πούτιν ακολουθεί ένα συνηθισμένο μοτίβο, με την Ουάσιγκτον να είναι έτοιμη να απαντήσει, σε περίπτωση που χρειαστεί.

«Τον έχουμε δει να το κάνει ξανά και ξανά. Σε καμία χρονική στιγμή η Ρωσία δεν απειλήθηκε από το ΝΑΤΟ, δεν απειλήθηκε από την Ουκρανία», είπε η Ψάκι στην εκπομπή This Week του ABC.

«Πρόκειται για ένα μοτίβο του προέδρου Πούτιν και θα ορθώσουμε το ανάστημά μας σε αυτό. Διαθέτουμε την ικανότητα να υπερασπιστούμε τους εαυτούς μας, όμως πρέπει επίσης να φωνάξουμε για το τι βλέπουμε εδώ από τον πρόεδρο Πούτιν», συμπλήρωσε στη συνέχεια, σύμφωνα με το Reuters.

Μάλιστα, το Γαλλικό Πρακτορείο σημειώνει ότι οι ΗΠΑ είναι ανοικτές στο ενδεχόμενο να προσφέρουν επιπλέον βοήθεια στην Ουκρανία, σύμφωνα με την Αμερικανίδα αξιωματούχο.

Απειλή για το ΝΑΤΟ η δήλωση Πούτιν για τα πυρηνικά

Οι ft.com αναφέρουν πως σύμφωνα με τον Γενς Στόλενμπεργκ, η απόφαση του Πούτιν για τα πυρηνικά, δεν απειλεί μόνο την Ουκρανία, αλλά και το ΝΑΤΟ με τους συμμάχους του.
«Αυτή είναι επικίνδυνη ρητορική. Αυτή είναι μια συμπεριφορά που είναι ανεύθυνη. Φυσικά, αν συνδυάσετε αυτή τη ρητορική με αυτό που κάνουν στο έδαφος στην Ουκρανία». . . Αυτό προσθέτει στη σοβαρότητα της κατάστασης», δήλωσε ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ.

«Η νέα δήλωση του προέδρου Πούτιν μόλις πρόσθεσε ένταση στην πολύ επιθετική ρητορική που έχουμε δει από τη Ρωσία εδώ και πολλούς μήνες, και ιδιαίτερη τις τελευταίες δύο εβδομάδες, όπου όχι μόνο απειλούν την Ουκρανία, αλλά και τις χώρες συμμάχους του ΝΑΤΟ», είπε στη συνέχεια, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Επίσης, ο Στόλτενμπεργκ τόνισε ότι η πυρηνική απειλή είναι μέρος μιας «νέας κανονικότητας» από μια «πολύ πιο επιθετική Ρωσία» και ότι οι σύμμαχοι του ΝΑΤΟ πρέπει να συνεχίσουν να παρέχουν υποστήριξη στην Ουκρανία και σε χώρες της Ανατολικής Ευρώπης ως απάντηση.