Πόλεμος στην Ουκρανία: Ο Πούτιν θέτει σε επιφυλακή τα πυρηνικά της Ρωσίας

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ο Πούτιν θέτει σε επιφυλακή τα πυρηνικά της Ρωσίας

Γιατί έδωσε αυτή την εντολή

Διαταγή στην στρατιωτική διοίκηση της Ρωσίας να θέσει τις δυνάμεις πυρηνικής αποτροπής σε κατάσταση υψηλού συναγερμού φέρεται να έδωσε ο Βλαντιμίρ Πούτιν.

Σύμφωνα με όσα αναφέρουν διεθνή ΜΜΕ, το Κρεμλίνο αναφέρει ότι η εντολή αυτή ήρθε έπειτα από «επιθετικά σχόλια» των χωρών του ΝΑΤΟ.

«Ανώτεροι αξιωματούχοι των κορυφαίων χωρών του ΝΑΤΟ επιτρέπουν επίσης επιθετικές δηλώσεις εναντίον της χώρας μας, επομένως διατάσσω τον Υπουργό Άμυνας και τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου [των Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων] να μεταφέρουν τις δυνάμεις αποτροπής του ρωσικού στρατού σε ειδική κατάσταση μαχητικού καθήκοντος», είπε ο Πούτιν στη δήλωση, την οποία μεταδίδει το ρωσικό κρατικό ειδησεογραφικό πρακτορείο TASS.

«Όπως μπορείτε να δείτε, οι δυτικές χώρες όχι μονάχα λαμβάνουν εχθρικά μέτρα εναντίον της χώρας μας σε οικονομικό επίπεδο— εννοώ τις παράνομες κυρώσεις που όλοι γνωρίζουμε πολύ καλά, αλλά επίσης ανώτεροι αξιωματούχοι ηγετικών κρατών του ΝΑΤΟ επιτρέπουν στους εαυτούς τους να κάνουν επιθετικές δηλώσεις προς τη χώρα μας», είπε ο Πούτιν.