Πώς ομολόγησε 5 φόνους σε λίγες ώρες ο serial killer της Κύπρου

Πώς ομολόγησε 5 φόνους σε λίγες ώρες ο serial killer της Κύπρου

Μάνα και κόρη από την Ρουμανία τα πρώτα θύματα του – Ειδικός δύτης αναζητά πτώματα στη λίμνη Μεμί

Σοκ, φρίκη και αποτροπιασμό προκαλούν οι καταιγιστικές εξελίξεις γύρω από τις επτά συνολικά δολοφονίες που παραδέχτηκε ότι διέπραξε ο 35χρονος ίλαρχος, της Εθνικής Φρουράς.

Ο 35χροονος serial killer, το απόγευμα της Μ. Πέμπτης (25/4) υπέδειξε στις Αρχές ένα τρίτο πτώμα στο πεδίο βολής της Ορούντας.

Για την υπόθεση αυτή, παραδέχθηκε ότι πρόκειται για Νεπαλέζα ή Ινδή, την οποία σκότωσε το καλοκαίρι του 2018, χωρίς να προσδιορίσει ακριβώς το χρόνο όπως αναφέρει το sigmalive.com.

Υπέδειξε τον χώρο, ένα λάκκο στο Πεδίο Βολής Ξυντούς στην Ορούντα όπου εντοπίστηκε ανθρώπινη σωρός.

Ακολούθως, ομολόγησε ότι διέπραξε άλλον ένα διπλό φόνο, μιας μητέρας και της ανήλικης κόρης της από τη Ρουμανία ενώ πιο πριν παραδέχθηκε τον φόνο της Maricar και τη διάπραξη άλλων δύο υποθέσεων φόνου με τρία θύματα.

Συνοψίζοντας, ο 35χρονος ίλαρχος παραδέχτηκε συνολικά επτά φόνους. Πρόκειται για την, 38χρονη Mary Rose από τις Φιλιππίνες, η σορός της οποίας εντοπίστηκε στο φρεάτιο του παλιού μεταλλείου στο Μιτσερό. Την 6χρονη κόρη της Μary Rose, Sierra, η οποία αγνοείται, με τις έρευνες να εστιάζονται στη λίμνη του Ξυλιάτου. Την 28χρονη Arian Palanas Lozano από τις Φιλιππίνες. Την 30χρονη Maricar Valdez Arquila επίσης από τις Φιλιππίνες. Μια άγνωστη γυναίκα πιθανόν από το Νεπάλ ή την Ινδία το πτώμα της οποίας υπέδειξε στο πεδίο βολής της Ορούντας. Μιας μητέρας από την Ρουμανία η οποία στη βάση δημοσιογραφικής έρευνας φέρεται να είναι η Livia Florentina Bunea 36 ετών και της 8χρονης κόρης της Elena Natalia Bunea.

Στη συνέχεια ο 35χρονος, φέρεται σύμφωνα με πληροφορίες να υπέδειξε στους ανακριτές χώρο πλησίον του μεταλλείου στο Μιτσερό όπου δολοφόνησε τρία εκ των θυμάτων του τα οποία δεν έχουν εντοπιστεί.

Οι επιχειρήσεις στο Μιτσερό και συγκεκριμένα στην κόκκινη λίμνη, θα αρχίσουν σήμερα Μ. Παρασκευή (26/4). Αξίζει να σημειωθεί ότι από τις επτά δολοφονίες τις οποίες ομολόγησε ότι διέπραξε έχουν εντοπιστεί τρεις σοροί. Η μόνη σορός που έχει ταυτοποιηθεί μέχρι σήμερα είναι αυτή της Mary Rose.

Παράλληλα, θα επαναρχίσουν οι έρευνες και στη λίμνη Μεμί στο Ξυλιάτου, σημείο στο οποίο ισχυρίζεται ο 35χρονος, ότι βρίσκεται η 6χρονη Sierra.

Δύτης με ειδική στολή, μέσω της οποίας θα γίνεται η παροχή οξυγόνου, θα καταδυθεί το μεσημέρι και θα παραμείνει στο βυθό της λίμνης για μεγάλο χρονικό διάστημα, προκειμένου να ελέγξει σημεία, όπου η ορατότητα ήταν εξαιρετικά περιορισμένη ή η μορφολογία του βυθού παρουσίαζε ιδιαιτερότητες.

Παράλληλα, μέσω ενσωματωμένης κάμερας, θα δίνει εικόνα σε ηλεκτρονικό υπολογιστή στην επιφάνεια.

Οι έρευνες θα συνεχιστούν και στο σημείο όπου εντοπίστηκε χθες το πτώμα γυναίκας, στο πεδίο βολής στην Ορούντα.

O 35χρονος θα βρεθεί εκ νέου ενώπιον του Δικαστηρίου αύριο,  για ανανέωση όλων των διαταγμάτων κράτησης.

Μάνα και κόρη από την Ρουμανία τα πρώτα θύματα

Η δράση του κατά συρροή δολοφόνου, φέρεται με βάση τα όσα μέχρι στιγμής ομολόγησε, να ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο του 2016.

Πρώτα του θύματα μια 36χρονη γυναίκα από τη Ρουμανία, Livia Florentina Bunea και το 8χρονο κοριτσάκι της Elena Natalia Bunea.

Τα ίχνη της μητέρας και της κόρης χάθηκαν στις 30 Σεπτεμβρίου. Με βάση τις τότε μαρτυρίες, το σπίτι δεν προμήνυε εγκατάλειψη, ενώ οι δύο τους είχαν πάρει κάποια αντικείμενα μαζί τους όταν έφυγαν.

Ως σημείο στο οποίο βρίσκονται, ο 35χρονος υπέδειξε την κόκκινη λίμνη στο Μιτσερό σύμφωνα με το sigmalive.com.

Η δεύτερη δολοφονία

Ο «Ορέστης» συνέχισε την εγκληματική του δράση και τον επόμενο χρόνο, δολοφόνησε την Maricar Valdez Arquila, 30 ετών, από τις Φιλιππίνες.

Η Maricar είχε εξαφανιστεί στις 13/12/2017.  Το πτώμα της δεν έχει μέχρι στιγμής εντοπιστεί, ενώ ο 35χρονος υπέδειξε περιοχή κοντά στην κόκκινη λίμνη στους ανακριτές, σημείο όπου ανέφερε ότι βρίσκεται και η μητέρα από τη Ρουμανία με την κόρη της.

Από την ανάλυση των τηλεπικοινωνιακών δεδομένων του, φαίνεται πως είχε επικοινωνία μαζί της μέσω διαδικτύου.

Ο εργοδότης της μητέρας της, μία μέρα μετά την εξαφάνισή της, είχε προβεί σε σχετική καταγγελία στην Αστυνομία. Εντούτοις, του απάντησαν ότι πρέπει να περάσουν 48 ώρες από την εξαφάνιση για να λάβουν καταγγελία εξαφάνισης.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, με το πέρας των 48 ωρών ο εργοδότης μαζί με τη μητέρα της Μαρικάρ προέβησαν ξανά σε καταγγελία. Μέσα στο επόμενο διάστημα, σύμφωνα με τις καταγγελίες του εργοδότη, είχαν κάνει άλλες τρεις καταγγελίες για την εξαφάνιση της 30χρονης, ενώ υπήρξε ανταλλαγή επιστολών με την αστυνομία.

Πώς ομολόγησε 5 φόνους σε λίγες ώρες

Έσπασε στην ανάκριση και ομολόγησε κάθε φρικιαστική του πράξη ο 35χρονος ίλαρχος της ΕΦ. Το απόγευμα της Πέμπτης παραδέχθηκε ότι σκότωσε 7 πρόσωπα, 5 γυναίκες και δύο ανήλικα κορίτσια (οι οποίες είναι κόρες δύο εκ των θυμάτων). Πώς όμως ομολόγησε τα πάντα, ενώ το πρωί όταν οδηγήθηκε ενώπιον Δικαστηρίου παραδεχόταν μόνο δύο φόνους και πιο συγκεκριμένα τις δολοφονίες της Mary Rose και της Arian Palanes.

Όπως αναφέρουν αρμόδιες πηγές  στο Sigmalive,τα μέλη της Αστυνομίας με μεθοδικότητα και υποδειγματική μαεστρία οδήγησαν τον ύποπτο στην ομολογία.

Πιο συγκεκριμένα οι ανακριτές της Αστυνομίας αντίκρυσαν έναν καταρρακωμένο «Ορέστη» μετά την ολοκλήρωση της σημερινής δικασίμου.

Οι ανακριτές με μεθοδικό τρόπο οδήγησαν τον 35χρονο σε ανάκριση όπου εκεί παραδέχθηκε κάθε ειδεχθές του έγκλημα.

Η συνεχής διερεύνηση της υπόθεσης σε όλα τα επίπεδα, ο μεθοδικός τρόπος που χρησιμοποίησαν οι ανακριτές αλλά και η ψυχολογία του 35χρονου μετά την σημερινή δικάσιμο ήταν αυτά που οδήγησαν τελικά στην τελική ομολογία, αν και ο 35χρονος κρίνεται ως «μη εύκολος άνθρωπος», από τους αρμοδίους που χειρίστηκαν την υπόθεση.