Στα ηλεκτρονικά ίχνη του serial killer της Κύπρου η Αστυνομία – Ξεκινούν ξανά οι έρευνες για το πτώμα της 6χρονης

Στα ηλεκτρονικά ίχνη του serial killer της Κύπρου η Αστυνομία – Ξεκινούν ξανά οι έρευνες για το πτώμα της 6χρονης

«Φως» στα μυστικά που κρύβουν η λίμνη και το φρεάτιο

Τα ηλεκτρονικά ίχνη του «Ορέστη» φαίνεται να οδηγούν στο γεγονός ότι υπήρχε επικοινωνία με ακόμη δύο γυναίκες οι οποίες βρίσκονται στον κατάλογο των ελλειπόντων.

Παράλληλα, παραλήφθηκε σωρεία τεκμηρίων, μεταξύ αυτών και σκληροί δίσκοι καθώς και συσκευές usb, στα οποία πλέον θα επιχειρηθεί ουσιαστικά «ανάγνωση» των δεδομένων που μπορούν να αποκαλύψουν ενδεχομένως και άλλα για τη δράση του.

Παράλληλα επαναρχίζουν σήμερα οι έρευνες της Αστυνομίας στο φρεάτιο στο μεταλλείο Μιτσερού στην Κύπρο, καθώς ολοκληρώθηκαν οι εργασίες συντήρησης των δοκών, εξαιτίας των οποίων είχαν ανασταλεί προσωρινά, για λόγους ασφαλείας σύμφωνα με το sigmalive.

Με τις μέχρι στιγμής ενδείξεις να συνηγορούν στην ύπαρξη και άλλων σορών στα έγκατα του φρεατίου, οι Αρχές θα  χρησιμοποιήσουν μια μικρότερη ρομποτική κάμερα, η οποία έχει τη δυνατότητα να διεισδύσει μέσα από εμπόδια, που παρεμβάλλονται, ώστε να φθάσουν μέχρι τον πυθμένα.

Στο άλλο μέτωπο των ερευνών, στη λίμνη Ξυλιάτου, αναμένεται να γίνει προετοιμασία σε περίπτωση που μπει σε εφαρμογή το Σχέδιο Β και χρησιμοποιηθεί σκάφανδρο, με ειδικά εκπαιδευμένο δύτη, για την αναζήτηση της κόρης της Marry Rose, της 6χρονης Sierra. Αν και στην περίπτωση αυτή δεν εντοπιστεί η 6χρονη, τότε οι έρευνες πιθανόν να σταματήσουν και να στραφούν αποκλειστικά στο φρεάτιο του μεταλλείου στο Μιτσερό.

Η σημερινή μέρα θεωρείται από τους εμπειρογνώμονες, που ασχολούνται με τις έρευνες και στα δύο μέτωπα, ως καθοριστική, καθώς θα φωτίσει τα μυστικά, που κρύβουν η λίμνη και το φρεάτιο.

Χθες την ταυτοποίηση της πρώτης σορού, που εντοπίστηκε στο φρεάτιο την Κυριακή 14 Απριλίου και η οποία ανήκει στην Marry Rose Tiburcio, 38 ετών, από τις Φιλιππίνες ανακοίνωσε η Αστυνομία.

Παρουσία ανθρωπολόγων, ολοκληρώθηκε, εξάλλου, η νεκροτομή επί της δεύτερης σορού, που εντοπίστηκε το Σάββατο στο μεταλλείο.

Από τα προκαταρκτικά ευρήματα προκύπτει ότι η σορός είναι γυναίκας ασιατικής καταγωγής, ωστόσο για την ταυτοποίησή της αναμένονται τα αποτελέσματα των εξετάσεων DNA.

Ανακριτές του ΤΑΕ Λευκωσίας διενήργησαν, εξάλλου, νέα έρευνα στο σπίτι και στο γραφείο σε στρατόπεδο της Εθνικής Φρουράς του 35χρονου Ίλαρχου, από όπου περισυνελλέγησαν στοιχεία, τα οποία αξιολογούνται.

Ο ύποπτος για δύο δολοφονίες γυναικών από τις Φιλιππίνες, μεταφέρθηκε σε ψυχίατρο, ο οποίος, σύμφωνα με πληροφορίες διαπίστωσε ότι ο στρατιωτικός αντιλαμβάνεται τι έχει διαπράξει και πως είναι σε θέση να παρακολουθήσει τη δικαστική διαδικασία, που τυχόν διεξαχθεί εναντίον του.