«Είδα νεκρούς τους γονείς μου» – Σοκάρει η περιγραφή του 15χρονου που βρήκε δολοφονημένους τους γονείς του στην Κύπρο

«Είδα νεκρούς τους γονείς μου» – Σοκάρει η περιγραφή του 15χρονου που βρήκε δολοφονημένους τους γονείς του στην Κύπρο

«Με έπιασε από το στόμα με το ένα χέρι, στο άλλο κρατούσε μαχαίρι. Σκότωσα τους γονείς σου, μου είπε, και με ρώτησε πού είναι τα λεφτά»

Πάγωσε για μια ακόμη φορά η αίθουσα του Κακουργιοδικείου, όπου εκδικάζεται η υπόθεση του διπλού φονικού στην Κύπρο με το ζευγάρι των καθηγητών που βρέθηκε δολοφονημένο. Μεταξύ των μαρτύρων κατηγορίας που κατέθεσαν σήμερα, ήταν και αστυφύλακας ο οποίος έλαβε κατάθεση από τον ανήλικο γιο του ζεύγους, λίγη ώρα μετά το στυγνό έγκλημα. Κατά τη σημερινή διαδικασία κατέθεσαν τέσσερις συνολικά μάρτυρες, δυο αστυνομικοί οι οποίοι βρέθηκαν στη σκηνή μετά την κλήση της γειτόνισσας, στο σπίτι της οποίας βρήκε καταφύγιο ο ανήλικος και δυο άλλοι αστυνομικοί, ένας εκ των οποίων αρχιαστυφύλακας ο οποίος συμμετείχε στην ανακριτική ομάδα του φονικού όπως αναφέρει το sigmalive.com.

Δυο πιάτα με φαγητό, ένα σεντόνι στον καναπέ και την τηλεόραση αναμμένη εντόπισαν οι πρώτοι αστυνομικοί που μπήκαν στο σπίτι του ζευγαριού, ενώ η γενικότερη εικόνα του κάτω ορόφου δεν παρουσίαζε, σύμφωνα με τις μαρτυρίες τους, οτιδήποτε επιλήψιμο.

Λίγα βήματα ήταν αρκετά, ωστόσο, για να αντικρίσουν στον πάνω όροφο το απόλυτο αιματοκύλισμα. Σ’ ένα σκοτεινό σχεδόν υπνοδωμάτιο, κείτονταν νεκροί σε λίμνη αίματος ο Γιώργος και η Ντίνα, ενώ κάτω απ’ το κρεβάτι είχε βρει καταφύγιο ο τρομαγμένος τους σκύλος. Λίγα μέτρα πιο κάτω, στο υπνοδωμάτιό του ο ανήλικος γιος δεν μπορούσε να αντιληφθεί, όπως ομολόγησε στους αστυνομικούς, αν το κλάμα της μάνας του ήταν αληθινό ή απλά ένα κακό όνειρο. Με γάντια στα χέρια ο δράστης άρπαξε τον 15χρονο τότε γιο του ζεύγους και φιμώνοντάς τον, τον οδήγησε υπό την απειλή μαχαιριού στον κάτω όροφο του σπιτιού προκειμένου να ανοίξει την πόρτα της κουζίνας.

Σύμφωνα με την κατάθεση του ανήλικου, οι στιγμές που ακολούθησαν ήταν τουλάχιστον δραματικές. Κλεισμένος στο υπόγειο του σπιτιού, φώναζε προκειμένου να τον ακούσει κάποιος και να τον ελευθερώσει. Μάταια όμως. Λίγη ώρα αργότερα ο ίδιος κατάφερε να απελευθερωθεί, για να αντικρίσει στο υπνοδωμάτιο των γονιών του, τον «πατέρα και τη μητέρα του χωρίς αισθήσεις». «Η πόρτα δωματίου τους ήταν κλειστή και άνοιξα. Κατέβηκα και έφυγα από πόρτα κουζίνας. Πήγα απέναντι και εξήγησα στη γειτόνισσα τι έγινε».

«Ήμουν σοκαρισμένος. Έμεινα εκεί μερικά λεπτά χωρίς να κάνω τίποτα. Άκουγα θόρυβο συναγερμού ή άλλο παρόμοιο, δεν ήταν δυνατός. Κτυπούσα πόρτα να μου ανοίξουν και φώναζα, άλλα κάνεις δεν απάντησε», είπε, μεταξύ άλλων.

«Οι γονείς μου έβλεπαν τηλεόραση. Εγώ κοιμήθηκα και σε κάποια φάση άκουγα φωνές της μάνας μου σαν να έκλαιγε. Το κλάμα της ήταν πολύ δυνατό. Εγώ δεν ξεχώριζα αν ήταν πραγματικό ή αν έβλεπα εφιάλτη. Εγώ τον είδα να έρχεται απέναντί μου από την πόρτα του υπνοδωματίου τον άνδρα. Ήταν μελαχρινός, υπήρχε δεμένη μια μαύρη κουκούλα σάλι που δεν κάλυπτε πρόσωπο. Φορούσε γάντια φουσκωτά. Με έπιασε από το στόμα με το ένα χέρι, στο άλλο κρατούσε μαχαίρι. Σκότωσα τους γονείς σου, μου είπε, και με ρώτησε πού είναι τα λεφτά» τόνισε ο 15χρονος.

Ο πληροφοριοδότης και ο εντοπισμός του δράστη σε μπαράκι

Συνέχεια δόθηκε σήμερα στην εκδίκαση του διπλού φονικού. Στον απόηχο των όσων απεκάλυψε ο ανήλικος γιος τους άτυχου ζεύγους στους ανακριτές, λίγη ώρα μετά το αποτρόπαιο έγκλημα, ενώπιον Κακουργιοδικείου παρουσιάστηκαν σήμερα νέοι μάρτυρες κατηγορίας και πιο συγκεκριμένα μέλη της Αστυνομίας που εντόπισαν τον Τζιωνή σε μπαράκι ξενοδοχείου στην Αγία Νάπα σύμφωνα με το sigmalive.com.

Σύμφωνα με τις σημερινές καταθέσεις των μαρτύρων, είχε ληφθεί ενημέρωση λίγες ώρες μετά το φόνο, από αλλοδαπό πληροφοριοδότη, ότι ο φερόμενος ως δράστης, εναντίον του οποίου είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης για το έγκλημα, βρίσκεται σε ξενοδοχείο της Αγίας Νάπας.

Αποκαλύφθηκαν λεπτομέρειες για τον τρόπο εντοπισμού του, ο οποίος βρέθηκε σε μπαράκι ξενοδοχείου να πίνει ποτά μαζί με την σύντροφο του.

«Ένας απ' αυτούς (πληροφοριοδότες) είδε τον κατηγορουμενο να μπαίνει το προηγούμενο βράδυ σε ένα διαμέρισμα στην Αγία Νάπα. Τότε άλλοι συνάδελφοι έθεσαν σε παρακολούθηση το διαμέρισμα. Συνέχιζα προσπάθειες έδειχνα φώτο του. Ξεκίνησα από την μία άκρη και ερχόμουν στην άλλη. Ήταν στο κέντρο Αγίας Νάπας το διαμέρισμα. Λάβαμε μετά πληροφορία οτι ένα όχημα MAZDA βρίσκεται στο ξενοδοχείο, αυτό ήταν το όχημα που ψάχναμε», κατέθεσε ένας από τους αστυνομικούς  - μάρτυρες που συμμετείχαν στην επιχείρηση εντοπισμού του.

Την ερχόμενη Παρασκευή θα δοθεί συνέχεια στην πολύκροτη υπόθεση, με νέα δικάσιμο.

Παρακαλούμε περιμένετε ...