Ο αδελφός και η σύντροφος του 33χρονου στη φυλακή για το φονικό στην Κύπρο

Ο αδελφός και η σύντροφος του 33χρονου στη φυλακή για το φονικό στην Κύπρο

Διάταγμα οκταήμερης κράτησης για τον αδελφό και την σύντροφο του 33χρονου

Διάταγμα οκταήμερης κράτησης εξέδωσε σήμερα το Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας εναντίον του 23χρονου και της 21χρονης, που συνελήφθησαν χθες βράδυ για την υπόθεση της δολοφονίας του Γιώργου Χατζηγεωργίου και της συζύγου του, Ντίνας Σεργίου.

Για την ίδια υπόθεση κρατείται από την Πέμπτη και ένας 33χρονος, ο οποίος είναι ετεροθαλής αδελφός του 23χρονου. Η νεαρή κοπέλα είναι φίλη του πρώτου. Ο 33χρονος κατέθεσε ότι το φόνο διέπραξε ο ετεροθαλής αδελφός του και ενέπλεξε στην υπόθεση και τη νεαρή. Ο 23χρονος προφορικά απέρριψε τον ισχυρισμό του ετεροθαλούς αδελφού του, υποστηρίζοντας ότι είναι εκείνος που διέπραξε τον φόνο.

Για την νεαρή κατατέθηκε στο Δικαστήριο ότι εντοπίστηκε γενετικό υλικό της σε ένα ξίφος και στο ζεύγος των παπουτσιών του 33χρονου, που βρέθηκαν στη σκηνή του φόνου. Τα δύο ύποπτα πρόσωπα δεν έφεραν ένσταση στο αίτημα της Αστυνομίας για προφυλάκιση τους.

Τι αποκάλυψε η ανάκριση του 33χρονου

Συνταρακτικά είναι τα στοιχεία που ακούστηκαν στη δικαστική αίθουσα μετά την προσαγωγή δυο ακόμη συλληφθέντων για την άγρια δολοφονία του ζεύγους στην Κύπρο, στις 18 Απριλίου, μέσα στο σπίτι τους.

Ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας βρέθηκαν ο 23χρονος αδελφός του 33χρονου συλληφθέντος για το διπλό φονικό του Στροβόλου μαζί με την 22χρονη συμβία του, οι οποίοι συνελήφθησαν από την Αστυνομία για εμπλοκή στο έγκλημα, μετά από υπόδειξη του 33χρονου, σύμφωνα με την κυπριακή εφημερίδα «Φιλελεύθερος».

Οι δυο τους, συνελήφθησαν το βράδυ της Παρασκευής και ανακρίθηκαν αφού προηγουμένως ο 33χρονος, κατέθετε για περίπου πέντε ώρες.

Κατά τη χθεσινή μέρα ο 33χρονος, που αρχικώς είχε παρουσιαστεί ως «παράπλευρη» σύλληψη, παραδέχθηκε πως εμπλέκεται στο μακελειό στη οικία Χατζηγεωργίου, και κάτω από την πίεση των ανακριτών υπέδειξε το σημείο στην οικία του πατέρα του, όπου που είχε κρύψει το φονικό μαχαίρι αλλά και τα ματωμένα ρούχα.

Νωρίτερα τον αναγνώρισε ο 15χρονος γιος των δύο θυμάτων, ως τον άνθρωπο που βρέθηκε πάνω από το κρεβάτι του και στη συνέχεια με δεύτερο άτομο τον κλείδωσαν στο κελάρι.

Ο ετεροθαλής αδελφός του υπόπτου 33χρονου είπε στους ανακριτές ότι την δολοφονία την διέπραξε ο 33χρονος.

Όπως γράφει ο «Φιλελεύθερος» έγινε ιατροδικαστική εξέταση στον 33χρονο και διαπιστώθηκε ότι φέρει μώλωπες στα χέρια που έγιναν μερικές ημέρες πριν.

Στον δεύτερο ύποπτο εντοπίστηκαν μώλωπες και στην ύποπτη εκχυμώσεις στην πλάτη.

Βρέθηκε επίσης ένα ξίφος στο οποίο βρέθηκε το DNA της 22χρονης. Η ίδια ισχυρίζεται ότι το πήρε απλά για να το επεξεργαστεί.

Παρακαλούμε περιμένετε ...