Χωρίς δικηγόρο ο 35χρονος για την απαγωγή των δυο παιδιών στην Κύπρο

Χωρίς δικηγόρο ο 35χρονος για την απαγωγή των δυο παιδιών στην Κύπρο

Αποφασίστηκε 8ημερη κράτησή του ενώ συνεχίζονται οι έρευνες και οι ανακρίσεις για την υπόθεση απαγωγής

Το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας αποδέχτηκε το αίτημα της Αστυνομίας και εξέδωσε διάταγμα οκταήμερης κράτησης του 35χρονου για διευκόλυνση των ανακρίσεων σχετικά με τη χθεσινή απαγωγή των δύο 11χρονων αγοριών από το σχολείο τους, στην Κύπρο.

Ο δράστης παρουσιάστηκε στο δικαστήριο κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας και η ακροαματική διαδικασία διεξήχθη κεκλεισμένων θυρών. Ο 35χρονος δεν εκπροσωπήθηκε από δικηγόρο.

Καρέ καρέ η στιγμή που ο απαγωγέας οδηγεί τα δυο 11χρονα στο διαμέρισμά του

Καρέ καρέ η στιγμή που ο απαγωγέας οδηγεί τα δυο 11χρονα στο διαμέρισμά του, απεικονίζεται σε βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα το sigmalive.com.

Οι πολύωρες έρευνες της Αστυνομίας, μετά τον εντοπισμό των δύο παιδιών δεν έδωσαν τις απαντήσεις για τα κίνητρα της απαγωγής που συγκλόνισε και κράτησε σε αγωνία για οκτώ ώρες όλη την Κύπρο.

Ο 35χρονος από τη Λευκωσία, ο οποίος τελευταία διέμενε στη Λάρνακα, είναι προγραμματιστής ιστοσελίδων. Στο διαμέρισμα του, όπου ανακρινόταν πολλές ώρες μετά τη σύλληψη, ομολόγησε την απαγωγή και επέμενε να λέει ότι το έκανε για να ζητήσει λύτρα. Ωστόσο, δεν έγινε πιστευτός από τους ανακριτές, οι οποίοι επί ώρες εξέταζαν τα προσωπικά του αντικείμενα στο διαμέρισμα, ηλεκτρονικούς υπολογιστές, τηλέφωνα κ.λπ. αναζητώντας απαντήσεις για τα κίνητρα της απαγωγής.

Οι ενδείξεις, που έχουν μέχρι στιγμής στα χέρια τους οι ανακριτές αποκλείουν το σενάριο ο δράστης να ενήργησε με σκοπό τα λύτρα, καθώς δεν επιχείρησε να επικοινωνήσει με τους γονείς από τη στιγμή της απαγωγής, έως και οκτώ ώρες μετά που εντοπίστηκε από την Αστυνομία. Σύμφωνα με αστυνομικές πληροφορίες δεν επιβεβαιώνεται το σενάριο εμπλοκής και δεύτερου προσώπου στην υπόθεση. Ο εντοπισμός των παιδιών και η σύλληψη του υπόπτου, έγιναν χάρη στην παρατηρητικότητα πολιτών και τη συνεργασία τους με την Αστυνομία.

Σε εξέλιξη οι έρευνες και οι ανακρίσεις - Ναρκωμένα ήταν τα παιδιά σύμφωνα με την Αστυνομία

Στο φως έρχονται συνεχώς νέες λεπτομέρειες για την απαγωγή των δύο 11χρονων αγοριών, τα οποία εντοπίστηκαν από την αστυνομία μετά από περίπου 8 ώρες αναζήτησής τους.

Τα παιδιά είναι ο Θεμιστοκλής Ντόγκλης και ο Φίλιππος Σταματάκης, με καταγωγή από την Ελλάδα. Ο πατέρας του ενός παιδιού είναι γιατρός στο νοσοκομείο Λάρνακας και η μητέρα του άλλου αγοριού είναι νοσηλεύτρια στο ίδιο νοσοκομείο.

Ο υπουργός Δημοσίας Τάξεως, Ιωνάς Νικολάου, δήλωσε ότι πιθανό κίνητρο του δράστη να ήταν τα λύτρα.

Η Αστυνομία ειδοποιήθηκε από πολίτη, ο οποίος ανέφερε ότι ο αδερφός του τον ενημέρωσε πως τα χαρακτηριστικά του δράστη, όπως τα έδωσε στη δημοσιότητα η Αστυνομία προσομοίαζαν με έναν γείτονα.

Επιπλέον, του είπε ότι είδε τον φερόμενο δράστη να αλλάζει πινακίδες στο αυτοκίνητό του τις τελευταίες μέρες. Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο, έμοιαζε με τις περιγραφές που είχαν δοθεί από την Αστυνομία.

Τελικά, ο δράστης και τα δύο παιδιά εντοπίστηκαν σε πολυκατοικία κοντά στο σχολείο και - σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων - τόσο ο δράστης όσο και τα δύο παιδιά έμοιαζαν ναρκωμένοι.