Ο δράστης της απαγωγής στην Κύπρο απειλούσε τα παιδιά πως θα τα σκοτώσει

Ο δράστης της απαγωγής στην Κύπρο απειλούσε τα παιδιά πως θα τα σκοτώσει

Ενώπιον του δικαστηρίου σήμερα ο απαγωγέας

Ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας θα οδηγηθεί σήμερα το πρωί ο ύποπτος, για την απαγωγή των δύο αγοριών από το σχολείο τους χθες, στις Καμάρες η οποία συγκλόνισε την Κύπρο.

Ο 35χρονος φερόμενος δράστης είχε εντοπιστεί μετά από οκτώ ολόκληρες ώρες,  κατά τις οποίες κρατούσε τα παιδιά σε διαμέρισμα που βρισκόταν δίπλα από το σχολείο που τα είχε αρπάξει. Ακολούθως στην οικία του 35χρονου έγιναν σαρωτικές έρευνες από την Αστυνομία για εντοπισμό οποιουδήποτε στοιχείου θα βοηθούσε στη διερεύνηση της υπόθεσης, έτσι ώστε να αρχίσουν οι ανακριτές να στήνουν το παζλ της απαγωγής των δύο παιδιών, γράφει το reporter.com.cy

Σύμφωνα με πληροφορίες ένα δωμάτιο στο διαμέρισμα του 35χρονου ήταν γεμάτο από ηλεκτρονικούς υπολογιστές και στους οποίους φαίνεται να υπάρχει ύποπτο υλικό, ενώ, όπως μας ανέφεραν πηγές, παρά το γεγονός ότι ο 35χρονος δηλώνει άνεργος, το επάγγελμά του είναι να δημιουργεί-στήνει ιστοσελίδες.

Έσωσε τα αγγελούδια ο πληροφοριοδότης

Την ίδια ώρα, τα δύο αγγελούδια που εντοπίστηκαν χάρη στη μαρτυρία πληροφοριοδότη, ήταν υπνωτισμένα και δεν είχαν αίσθηση του χρόνου με αποτέλεσμα να μεταφερθούν στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας για περίθαλψη.

Το Υπουργείο Υγείας με ανακοίνωση του ενημέρωσε αργότερα ότι τα παιδιά είναι καλά στην υγεία τους και κρατούνται για προληπτικούς λόγους.

Σύμφωνα με όσα είχε πάντως δηλώσει ο πληροφοριοδότης της Αστυνομίας, στα μέσα ενημέρωσης, είχε δει τον 35χρονο να αλλάζει πινακίδες στο όχημα που χρησιμοποίησε κατά την απαγωγή, ενώ τον είδε να φορά το μπερέ με το οποίο πήγε για να απαγάγει τα δύο παιδιά.

Ψάχνουν συνεργούς

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, η αστυνομία ψάχνει πρόσωπο που φέρεται να συνεργαζόταν με τον 35χρονο και ο οποίος επίσης ασχολείται με τη δημιουργία ιστοσελίδων.
Την ίδια ώρα, η αστυνομία συνεχίζει αν λαμβάνει καταθέσεις ούτως ώστε να υπάρξει ξεκάθαρη εικόνα ως προς τα κίνητρα του δράστη, με το ενδεχόμενο να λειτούργησε εκδικητικά με φόντο την επαγγελματική δραστηριότητα των γονιών των παιδιών, να θεωρείται πολύ απομακρυσμένο. Μεταξύ άλλων θα γίνουν και έρευνες μέσω κλειστών κυκλωμάτων για τον εντοπισμό επιπρόσθετων στοιχείων.

Μαρτυρία 11χρονου για απαγωγή: «Κάτσετε αλλιώς θα σας σκοτώσω»

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύει το sigmalive.com ένα από τα 11χρονα παιδιά εξιστόρησε στην Αστυνομία όλα όσα έγιναν το πρωί που τους προσέγγισε ο άγνωστος άντρας.

Όπως ανέφερε ο 11χρονος τους προσέγγισε αναφέροντας ότι είναι ο νέος δάσκαλος Γεωγραφίας και τους είπε να τον ακολουθήσουν, τους έβαλε με τη βία στο όχημα αναφέροντας τους χαρακτηριστικά «Κάτσετε αλλιώς θα σας σκοτώσω».

Στη συνέχεια, σύμφωνα με πληροφορίες, τους πήγε στο διαμέρισμά τους, τους είπε να βγάλουν τα παπούτσια και τους έφτιαξε λεμονάδα, την όποια τους έβαλε να την καταναλώσουν.

Στη λεμονάδα πιστεύεται ότι είχε βάλει την ηρεμιστική ουσία lorazepam.

Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο του Σίγμα, Σωτήρη Παπαδόπουλο, εξετάζουν τους υπολογιστές του συγκεκριμένου προσώπου για να βρουν οτιδήποτε μπορεί να δώσει απαντήσεις.