Εντοπίστηκαν τα δυο 11χρονα αγόρια που είχαν πέσει θύματα απαγωγής στην Κύπρο

Εντοπίστηκαν τα δυο 11χρονα αγόρια που είχαν πέσει θύματα απαγωγής στην Κύπρο

Καλά στην υγεία τους όπως ανακοίνωσε η κυπριακή αστυνομία - Ανακρίνεται ένας 35χρονος

Βρέθηκαν, όπως ανακοίνωσε η κυπριακή αστυνομία τα δυο 11χρονα αγόρια που είχαν πέσει θύματα απαγωγής σήμερα το πρωί, ενώ βρίσκονταν στο σχολείο τους.

Η κυπριακή αστυνομία, μέσα από τη σελίδα της στο Twitter ανακοίνωσε ότι και τα δυο παιδιά είναι καλά στην υγεία τους.

Τα παιδιά βρίσκονται αυτή την ώρα στο Αστυνομικό Τμήμα Λάρνακας, όπου θα μεταβούν οι γονείς τους. Στο μεταξύ τα δύο παιδιά θα υποβληθούν σε ιατρικές εξετάσεις για να διαπιστωθεί η κατάσταση της υγείας τους.

Οδηγείται για ανάκριση ένας 35χρονος

Για ανάκριση οδηγείται 35χρόνος στην αστυνομική διευθυνση Λάρνακας για να εξαταστεί η εμπλοκή του στην εξαφάνιση των δυό παιδών στη Λάρνακα.

Όπως μεταδίδει ο κυπριακός Τύπος, αυτή την ώρα υπάρχει μεγάλη κινητικότητα των αστυνομικών δυνάμεων στη Λάρνακα και πως τα παιδιά βρέθηκαν κοντά στο σχολείο τους.

Στην εξιχνίαση της υπόθεσης απαγωγής φαίνεται πως οδήγησε ανώνυμο τηλεφώνημα που έλαβε η κυπριακή αστυνομία.

Την κυπριακή αστυνομία συνεχάρη ο Κύπριος πρόεδρος, Νίκος Αναστασιάδης.

Μέσω twitter, από τη Νέα Υόρκη όπου βρίσκεται για την 73η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, ο κ. Αναστασιάδης έγραψε «Συγχαρητήρια στην Αστυνομία Κύπρου, σε όλες τις Αρχές της Δημοκρατίας για την τιτάνια επιχείρηση αλλά και σε όλους τους πολίτες που με πληροφορίες συνέβαλαν στον εντοπισμό των δύο ανηλίκων. Σας ευχαριστώ από καρδιάς».

Το χρονικό της απαγωγής των δυο 11χρονων

Οι δυο εντεκάχρονοι μαθητές του δημοτικού σχολείου Καμάρων στη Λάρνακα, ο Θεμιστοκλής Ντόγκλης και ο Φίλιππος Σταματάκης, απήχθησαν νωρίς το πρωί, πριν την έναρξη των μαθημάτων και αμέσως σήμανε συναγερμός. Οι γονείς των παιδιών είναι από την Ελλάδα και συνδέονται φιλικά μεταξύ τους.

Πίσω από την απαγωγή φέρεται να είναι ένας άντρας ηλικίας 50-60 ετών, ύψους 1,70 - 1,75μ, περίπου 100 κιλών, με μούσι. Την ώρα της απαγωγής φορούσε, σύμφωνα με μαρτυρίες, μαύρη κοντομάνικη φανέλα με μοτίβο στο μπροστινό μέρος με έντονα χρώματα, γιλέκο σκούρου χρώματος, παντελόνι μακρύ σκούρο, καπέλο τύπου μπερέ χρώματος σκούρου. Το δεξί του χέρι είναι πρόχειρα δεμένο με γάζα. Φαίνεται να διακινείται με σαλούν αυτοκίνητο, χρώματος γκρίζου.

Σημειώνεται ότι λίγο πριν σημειωθεί η απαγωγή, είχε προηγηθεί τηλεφώνημα για βόμβα σε ένα άλλο σχολείο, ωστόσο αποδείχθηκε φάρσα.