Ζάεφ για Wikileaks: Λόγος για να ψηφίσετε Ναι στο δημοψήφισμα

Ζάεφ για Wikileaks: Λόγος για να ψηφίσετε Ναι στο δημοψήφισμα

«Να σταθούμε μαζί και να διασφαλίσουμε το μέλλον της "Μακεδονίας"» είπε ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ

Ένα ακόμα επιχείρημα στα χέρια στου Ζόραν Ζάεφ για να προτρέψει τους Σκοπιανούς να ψηφίσουν θετικά στο δημοψήφισμα για την Συμφωνία των Πρεσπών, έγινε η διαρροή απόρρητου εγγράφου απά τα Wikileaks, σύμφωνα με την οποία τα Σκόπια δέχονταν το «Βόρεια Μακεδονία» από το 2008, με αντάλλαγμα την αναγνώριση της μακεδονικής γλώσσας και ταυτότητας.

Ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ  χαρακτήρισε τις αποκαλύψεις «έναν ακόμη λόγο» για να ψηφίσουν οι Σκοπιανοί στο δημοψήφισμα της 30ης Σεπτεμβρίου, «ώστε να σταθούμε μαζί και να διασφαλίσουμε το μέλλον της "Μακεδονίας"», όπως μεταδίδει το κρατικό πρακτορείο MIA.

Ο Ζάεφ σημείωσε πως πολλές κυβερνήσεις της ΠΓΔΜ επιχείρησαν να βρουν λύση στο ονοματολογικό, περιλαμβανομένης της κυβέρνησης Γκρουέφκι, στην οποία αναφέρεται το τηλεγράφημα στα WikiLeaks.

«Όπως ήδη γνωρίζετε, είχα στην κατοχή μου τηλεφωνικές συνομιλίες οι οποίες βρίσκονται πλέον στα χέρια του γραφείου του ειδικού εισαγγελέα. Πολλές κυβερνήσεις προσπάθησαν να βρουν λύση, μεταξύ αυτών και η προηγούμενη. Μέρος της λύσης του ζητήματος του ονόματος και της χρήσης του erga omnes, με τα πιθανά ονόματα Βόρεια ή Άνω Μακεδονία, είχε γίνει δεκτό.

Είμαι χαρούμενος που λάβαμε επιβεβαίωση της ταυτότητάς μας, της μακεδονικής γλώσσας, πράγμα που ήταν σημαντικός στόχος της διαπραγματευτικής μας ομάδας», σημείωσε.

«Πιστεύω ότι αυτή η απόδειξη θα είναι ένας ακόμη λόγος για μας ώστε να σταθούμε μαζί και να διασφαλίσουμε το μέλλον της "Μακεδονίας"», ανέφερε ο ακόμη Ζάεφ σε δημοσιογράφους, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο της ΠΓΔΜ.