Κυρ. Μητσοτάκης: Τα Wikileaks με δικαίωσαν για το Σκοπιανό

Κυρ. Μητσοτάκης: Τα Wikileaks με δικαίωσαν για το Σκοπιανό

«Τσίπρας, Καμμένος και Κοτζιάς ικανοποίησαν όσα διαχρονικά ζητούσαν τα Σκόπια και απέρριπταν όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις»

Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης μετά τις αποκαλύψεις των WikiLeaks για το ονοματολογικό των Σκοπίων, κάνοντας λόγο για δικαίωση του.

«Η σημερινή αποκάλυψη από τα Wikileaks ότι τα Σκόπια ζητούσαν ήδη από το 2008 να ονομαστεί η χώρα τους "Βόρεια Μακεδονία" και οι κάτοικοί τους "Μακεδόνες" που μιλούν τη δήθεν "Μακεδονική" γλώσσα, επιβεβαιώνει με τον πιο τραγικό τρόπο αυτό που επισημαίνω όλους αυτούς τους μήνες: Ότι οι κ. Τσίπρας, Καμμένος και Κοτζιάς θέλησαν να εμφανίσουν ως τάχα επιτυχία τους μία άκρως επιζήμια συμφωνία για την Ελλάδα, καθώς ικανοποίησαν όσα διαχρονικά ζητούσαν τα Σκόπια και απέρριπταν όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις», δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης και επανέλαβε τη δέσμευσή του «η ΝΔ δεν πρόκειται να κυρώσει αυτή τη συμφωνία».

ΣΥΡΙΖΑ: Όψιμος «μακεδονομάχος» ο κ. Μητσοτάκης

Άμεση ήταν η αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ, σε ανακοίνωση του οποίου χαρακτηρίζει τον κ. Μητσοτάκη «τελείως προβλέψιμο» και «όψιμο "μακεδονομάχος"». Όπως αναφέρει χαρκτηριστικά «δυστυχώς για τον ίδιο, ο κ. Μητσοτάκης έχει γίνει πια τελείως προβλέψιμος. Τώρα που κατέρρευσαν τα διάφορα καταστροφολογικά σενάρια στο πεδίο της οικονομίας, είναι αναμενόμενο ότι θα προσπαθούσε να εμφανιστεί, για μια ακόμα φορά, ως όψιμος "μακεδονομάχος", εξαιτίας της επικείμενης παρουσίας του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ σε λίγες μέρες».

Η Λπυμουνδούρου σημειώνει, ότι «μικρή σημασία έχει, ότι ξέθαψε μια παλαιότερη διαρροή των WikiLeaks κι ότι στα συγκεκριμένα τηλεγραφήματα η τότε ηγεσία της ΠΓΔΜ επεδίωκε να χρησιμοποιεί το συνταγματικό της όνομα για εσωτερική χρήση». Καταλήγει δε υποστηρίζοντας, ότι «άλλωστε, τι αξία έχει για τον κ. Μητσοτάκη η αλήθεια, μπροστά σε μια βαρύγδουπη δήλωση;».