ΠΓΔΜ: Διχασμένοι οι πολίτες για τη συμφωνία των Πρεσπών

ΠΓΔΜ: Διχασμένοι οι πολίτες για τη συμφωνία των Πρεσπών

Μόλις το 20% των ερωτηθέντων αναφέρουν ότι έχουν πλήρη γνώση του τι περιλαμβάνει η συμφωνία Ελλάδας-ΠΓΔΜ

Προβάδισμα του «ναι» έναντι του «όχι» δίνει η τελευταία δημοσκόπηση που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα για το δημοψήφισμα στην ΠΓΔΜ. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με δημοσκόπηση του MCIC ποσοστό 41,5% των πολιτών της ΠΓΔΜ θα ψηφίσουν υπέρ της συμφωνίας των Πρεσπών στο δημοψήφισμα της 30ής Σεπτεμβρίου έναντι του 35,1% που θα ψηφίσει κατά της συμφωνίας.

Το 66,4% των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι θα προσέλθουν στις κάλπες για να ψηφίσουν, ενώ το 19,8% θα μποϊκοτάρουν τη διαδικασία, όπως μεταδίδει το πρακτορείο MIA.

Σύμφωνα με την έρευνα, μόλις το 27,4% των πολιτών που δηλώνουν ότι ανήκουν στη «μακεδονική» εθνοτική ομάδα θα ψηφίσουν υπέρ της συμφωνίας έναντι 45,2% που θα ψηφίσουν κατά, ενώ η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών αλβανικής εθνότητας (88%) θα ψηφίσουν υπέρ. Όσον αφορά στις ηλικίες, το 49,2% των νεαρών πολιτών θα ψηφίσουν υπέρ της συμφωνίας.

Πάντως, σαφής είναι η υποστήριξη των πολιτών της χώρας τόσο στην ενταξιακή πορεία της ΠΓΔΜ στην ΕΕ (80,4%), όσο και στην ένταξη της χώρας στο ΝΑΤΟ (79,9%).

Αξιοσημείωτο είναι ότι μόλις το 20% των ερωτηθέντων αναφέρουν ότι έχουν πλήρη γνώση του τι περιλαμβάνει η συμφωνία Ελλάδας-ΠΓΔΜ. Το 66,4%, πάντως, δηλώνει πως θα ψηφίσει στο δημοψήφισμα της 30ης Σεπτεμβρίου.

Η σφυγμομέτρηση διεξήχθη τηλεφωνικά από τις 24 Ιουλίου έως την 1η Αυγούστου 2018 σε δείγμα 1.026 ψηφοφόρων

Παρακαλούμε περιμένετε ...