Ματιές, μπάλες και άλλα ευτράπελα στη συνέντευξη Πούτιν – Τραμπ

Ματιές, μπάλες και άλλα ευτράπελα στη συνέντευξη Πούτιν – Τραμπ

Στις κοινές δηλώσεις των δύο ηγετών, όλοι ήταν μία ωραία ατμόσφαιρα

Οι περισσότεροι ξένοι δημοσιογράφοι που κάλυπταν την συνάντηση κορυφής μεταξύ του Αμερικανού και του Ρώσου προέδρου, είναι σίγουροι πως κάποια στιγμή, την ώρα που ο Πούτιν και ο Τραμπ εμφανίσθηκαν ενώπιον των δημοσιογράφων για να κάνουν τις πρώτες τους δηλώσεις πριν την έναρξη των τετ-α-τετ συνομιλιών τους- είδαν τον Αμερικανό πρόεδρο να κλείνει το μάτι στον Ρώσο ομόλογό του.

Στο πλάνο της κάμερας στο οποίο απεικονίζεται την εμφάνιση τους αυτή, φαίνεται ο Αμερικανός πρόεδρος, ενώ κάθεται στα δεξιά του Πούτιν, στρέφει κάποια στιγμή το βλέμμα του προς τον Ρώσο πρόεδρο και μοιάζει σαν να του κλείνει το μάτι.

Στη συνέχεια, λίγα λεπτά πριν μπουν στην αίθουσα να δώσουν κοινή συνέντευξη Τύπου οι ηγέτες της Ρωσίας και των ΗΠΑ, ένας διαδηλωτής ύψωσε ένα πανώ που έγραφε «Συνθήκη για την απαγόρευση των πυρηνικών». Οι άνδρες των υπηρεσιών ασφαλείας τον απομάκρυναν αμέσως από την αίθουσα.

Φυσικά, το Μουντιάλ δεν θα μπορούσε να λείπει από την συνέντευξη. Λίγο πριν το τέλος των δηλώσεων, ο Πούτιν έκανε δώρο στον Τραμπ την μπάλα του Παγκόσμιου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου, που διεξήχθη στη Ρωσία, λέγοντά του: «Κύριε Πρόεδρε. η μπάλα μας είναι στο δικό σας γήπεδο τώρα».

Ο Τραμπ με τη σειρά του τον ευχαρίστησε και είπε ότι θα την δώσει στον μικρό του γιο, Μπάρον και έκανε «πάσα» τη μπάλα στην Μελάνια - που παρακολουθούσε από την πρώτη σειρά - αιφνιδιάζοντάς την.