Ζάεφ: Αξιότιμοι φίλοι στην Ελλάδα η ένταξή μας στο ΝΑΤΟ θα σας κάνει καλό

Ζάεφ: Αξιότιμοι φίλοι στην Ελλάδα η ένταξή μας στο ΝΑΤΟ θα σας κάνει καλό

Πεπεισμένος ότι το «πράσινο φως» που πήραν τα Σκόπια για ένταξη θα ωφελήσουν τους πολίτες και των δυο χωρών εμφανίστηκε ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ

Την πεποίθησή του ότι η πρόσκληση του ΝΑΤΟ προς την ΠΓΔΜ για έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων θα ωφελήσει τόσο τη χώρα του όσο και την Ελλάδα εξέφρασε ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ, Ζόραν Ζάεφ.

Ο Ζάεφ, μέσα από μια αποκλειστική του δήλωση στο πρακτορείο ΙΒΝΑ, έστειλε ένα μήνυμα προς τους Έλληνες καλώντας τους να «αξιοποιήσουν τη συμφωνία αυτής. Η συμφωνία γεννά τη φιλία και τη συνεργασία, αλλά και προοπτικές για τους πολίτες και των δυο χωρών» αναφέρει ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ, σύμφωνα με το ΙΒΝΑ.

«Αξιότιμοι φίλοι στην Ελλάδα» ξεκινά στο μήνυμα του ο κ. Ζάεφ.

Ωστόσο, επέμεινε να αποκαλεί την χώρα του «Μακεδονία» σε όλο του το μήνυμα ενώ είπε πως όπως τα Σκόπια δέχτηκαν να γίνουν οι συνταγματικές αλλαγές και η χώρα να ονομάζεται «Βόρεια Μακεδονία», «… η Ελλάδα δέχτηκε τους όρους ‘μακεδονική γλώσσα’ και ‘μακεδονικός λαός’». Ενώ πρόσθεσε «κι εμείς δεχτήκαμε τον όρο ‘Έλληνες Μακεδόνες, με τις ιδιαιτερότητες της πολιτισμικής τους κληρονομιάς».

Ενώ κατέληξε λέγοντας πως «ο αμοιβαίος σεβασμός και η αμοιβαία αναγνώριση μόνον θετικά αποτελέσματα μπορεί να φέρει για τις σημερινές αλλά ακόμη περισσότερο τις επόμενες γενιές».

Υπενθυμίζεται πως μετά την επίσημη πρόσκληση από το ΝΑΤΟ, ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ ανακοίνωσε πως το Σάββατο θα διοργανωθούν εορταστικές μουσικές εκδηλώσεις σε 15 πόλεις της ΠΓΔΜ, όπου οι πολίτες θα μπορούν να γιορτάσουν την «πρόοδο» της χώρας υπό τους ήχους 40 καλλιτεχνών.